Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Senica sa zachránila, ViOn do baráže o udržanie sa

Na archívnej snímke sa hráči FK Senica. Foto: TASR – Roman Hanc

V Senici sa odohral dôležitý súboj o barážové miesto. Záhoráci nastúpili v silnejšej zostave oproti predchádzajúcim zápasom.

Senica 1. mája (TASR) - Futbalisti FC Senica sa po sobotnej domácej remíze 0:0 so Zlatými Moravcami v 8. kole nadstavby Fortuna ligy o udržanie sa zachránili medzi slovenskou elitou. ViOn dve kolá pred koncom stráca na Záhorákov 7 bodov, obsadí predposledné 11. miesto a poputuje do baráže o účasť vo FL v budúcej sezóne proti druhému tímu 2. ligy.


FK Senica - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble 0:0

Rozhodovali: Očenáš – Vorel, Kmec, ŽK: Niarchos - Pintér, 328 divákov.

Senica: Chropovský – Totka, Mašulovič, Mihál, Koprna - Mayounga, Halabrín - J. Buchel (78. Macho), Duda (64. Bíly), Kudláč - Niarchos (90.+ Vrablic)

ViOn: Lukáč – Čögley, Bednár, Menich, Čonka (63. Pintér) – M. Tóth - Mondek, Grozdanovski (46. Horák), Ďubek, Suľa (38. Kyziridis) – Jibril



V Senici sa odohral dôležitý súboj o barážové miesto. Záhoráci nastúpili v silnejšej zostave oproti predchádzajúcim zápasom. V prvom polčase mali loptu viac na kopačkách hostia, domáci sa snažili brániť a vyrážať do protiútokov. Stretnutie sa hralo prevažne v strede poľa a prevládala bojovnosť. Už v 7. minúte sa dostal na dostrel bránky Jibril, no z dobrej pozície prestrelil. Na druhej strane sa o prvé zakončenie pokúsil Duda, spoza 16-ky mieril nad. O dve minúty na druhej strane prestrelil z 8 metrov Grozdanovski. Na strane domácich skúšal strelecké šťastie v 23. minúte Halabrín, no jeho prízemná strela nemala potrebnú razanciu.

Šachová partia dvoch maximálne bojujúcich tímov sa odohrávala aj po prestávke. ViOn sa snažil dobíjať senickú bránku, ale obrana na čele s brankárom zahrala fantastiky a ViOn do väčších šancí nepustila. V 50. minúte sa dostal do dobrej pozície po pase Totku Niarchos, jeho nepríjemnú prízemnú strelu brankár Lukáč vyrazil na roh. Potom sa dostali do dvoch zakončení hostia. V 57. minúte po rohu Ďubeka sa dostal k lopte Bednár, no hlavičkoval nad. V 69. minúte zakončoval Kyziridis, ale aj tentoraz lopta išla mimo bránu. Seničania dokázali v poslednej chvíli zmobilizovať sily a zápas skončil deľbou bodov, ktorá Záhorákom zaručuje minimálne desiatu priečku.

Povedali po zápase:

Jiří Pecha, tréner FK Senica: „Ja by som povedal, že v Senici posledné 3-4 týždne zažívame tvrdú realitu. Dnes to bolo hlavne o bojovnosti a srdiečku. V zápase sme mali aj šťastie. Išli sme mu ale naproti, zvládli sme to a sme zachránení.

Ľuboš Benkovský, tréner ViOn Zlaté Moravce: „Z našej strany je to realita. V sezóne bolo veľa zápasov, ktoré bolo treba zlomiť nejakým gólom, no nestalo sa tak, a preto je baráž pre nás realita.