Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

DK SFZ zastavila futbalovému klubu Dukla B. Bystrica činnosť

Zľava hlavný tréner Dukly Banská Bystrica Norbert Hrnčár, vedúci mužstva František Kunzo, asistent trénera Richard Höger a tréner brankárov Norbert Juračka na ihrisku v areáli Štadióna SNP na Štiavničkách v Banskej Bystrici. Foto: TASR/Dušan Hein

Slovan Bratislava a Spartak Trnava dostali pokutu. Voči trénerovi Spartaka Trnava je začaté disciplinárne konanie.

Bratislava 28. marca (TASR) - Disciplinárna komisia Slovenského futbalového zväzu (DK SFZ) potrestala finančnými pokutami 1000 eur kluby Slovan Bratislava a Spartak Trnava za hrubé nešportové správanie priaznivcov v ligovom derby v 22. kole na bratislavských Pasienkoch. Informovala úradná správa SFZ č.36.

DK tiež za červenú kartu v 23. kole suspendovala na jeden zápas Martina Tótha z Trnavy, jeho spoluhráč Erik Sabo si za 5 ŽK tiež nezahrá v jednom súťažnom zápase.

DK SFZ na základe podnetu Asociácie rozhodcov SFZ začala disciplinárne konanie voči trénerovi Trnavy Jurajovi Jarábkovi za vyjadrenia po stretnutí 23. kola CL FK Senica – FC Spartak Trnava na adresu delegovaných osôb v stretnutí pre TV Digi Sport. Žiada ho o doručenie podrobného písomného stanoviska do 2. apríla.

Disciplinárka tiež od 1. apríla uložila klubu FK Dukla Banská Bystrica ochranné opatrenie zákazu výkonu športovej činnosti A-družstva mužov, až do splnenia povinností voči hráčom Patrikovi Johancsikovi, Tomášovi Belicovi a voči trénerovi Rolandovi Prajovi.