Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Simon opúšťa AS Trenčín, s KAA Gent podpísal do roku 2018

Trenčan Moses Daddy Simon v zápase 10. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - MŠK Žilina, 17. septembra 2014 v Trenčíne. Foto: FOTO TASR/Radovan Stoklasa

Hoci už počas leta bol o služby mladého Nigérijčana eminentný záujem, ten zostal ešte pol roka na Sihoti.

Trenčín 7. januára (TASR) - Nigérijský futbalový útočník Moses Simon opustil AS Trenčín. V stredu úspešne absolvoval lekárske testy v belgickom KAA Gent, s ktorým následne podpísal zmluvu do roku 2018. Namieril si to tak do klubu, do ktorého počas zimnej prestávky prestúpil aj jeho bývalý spoluhráč z Trenčína Haris Hajradinovič. Informovala oficiálna internetová stránka Gentu.

"Záujem o prestup Mosesa Simona bol dlhodobý. Všetci vieme, že ide o výnimočný talent, ktorý hrával za náš klub. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo podieľať na jeho raste a uvedení na európsku futbalovú scénu. Aj takouto cestou rastie krok za krokom nielen náš kredit a meno v európskom futbale, ale aj povedomie o najvyššej slovenskej súťaži," povedal generálny manažér AS Trenčín Róbert Rybníček.

Hoci už počas leta bol o služby mladého Nigérijčana eminentný záujem, ten zostal ešte pol roka na Sihoti a svojou hrou tešil nielen fanúšikov AS Trenčín. "Pre rast hráča a samozrejme pre náš klub, sme hľadali najlepšie ekonomické riešenie nielen teraz, ale aj do budúcna. Sme radi, že vďaka Hajradinovičovi a Simonovi sa nám podarilo nadviazať veľmi úzky kontakt s ďalším zaujímavým európskym futbalovým partnerom," skonštatoval výkonný šéf AS a na záver dodal: "Veríme, že pre Simona je tento klub veľmi dobrý medzistupeň. Má výkonnostne na to, aby Gent nebol jeho poslednou stanicou. Náš klub má totiž z ekonomického hľadiska nastavený zaujímavý model, ktorý v prípade jeho ďalšieho prestupu prinesie pre klub ďalší profit."