Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

V hre o post trénera Slovana je Dušan Tittel, avizuje vedenie klubu

Dušan Tittel Foto: TASR/Michal Svítok

O novom koučovi sa rozhodne počas reprezentačnej prestávky

Bratislava 6. októbra (TASR) - František Straka už nie je trénerom futbalistov Slovana Bratislava.

Po zahanbujúcej prehre 0:4 v nedeľňajšom dueli 13. kola Fortuna ligy na ihrisku lídra tabuľky AS Trenčín sa vedenie klubu dohodlo s českým kormidelníkom na ukončení spolupráce.

Generálny riaditeľ Slovana Petr Kašpar TASR informoval, že o novom koučovi sa rozhodne počas reprezentačnej prestávky, najhorúcejším kandidátom je bývalý obranca "belasých" a slovenskej reprezentácie Dušan Tittel.

František Straka. Bratislava, 1. októbra 2014
Foto: TASR/Michal Svítok


Slovan nevyhral už sedem súťažných duelov v sérii s hrozivým skóre 1:18. V prvých dvoch vystúpeniach v skupine Európskej ligy UEFA nezískali "belasí" ani bod a nestrelili gól, keď prehrali v Berne s Young Boys 0:5 a vo štvrtok doma na Pasienkoch nestačili na SSC Neapol (0:2). "Po prehre v Trenčíne sme sa definitívne rozhodli ukončiť spoluprácu s pánom Strakom. Ešte koncom augusta sme boli na víťaznej vlne, potom sa to však zlomilo. Nepamätám si, kedy Slovan naposledy ťahal takúto neúspešnú sériu," povedal pre TASR Kašpar.

Tittel sledoval v hľadisku posledné zápasy Slovana. "S pánom Tittelom sme v dennodennom styku a kontakte, zatiaľ je však ešte predčasné hovoriť o tom, či práve on prevezme trénerské žezlo po Strakovi. Počas reprezentačnej prestávky to celé vyhodnotíme a budeme musieť vyriešiť aj nejaké veci týkajúce sa hráčskej stránky. Hráči Slovana nemôžu k tomu pristupovať tak, ako v posledných zápasoch," dodal Kašpar.