Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Fortunaliga

ŠKF Sereď a MFK Zemplín Michalovce remizovali 1:1

ŠKF Sereď, archívna snímka. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Od 70. min hrali domáci dvojnásobnú presilovku, keď po druhej žltej karte z ihriska musel odísť Phillips.

Zlaté Moravce 3. októbra (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď remizovali v 9. kole Fortuna ligy v Zlatých Moravciach s MFK Zemplín Michalovce 1:1.



ŠKF Sereď - MFK Zemplín Michalovce 1:1

(0:1)

Góly: 53. Iván (z 11 m) - 20. Žofčák (z 11 m).
Rozhodoval: Mastiš, ŽK: Mendez, Phillips (obaja Michalovce), ČK: 52. Popovits za ruku, 69. Phillips (obaja Michalovce) po druhej ŽK.

ŠKF Sereď: Yakubu - Morong, Čelikovič, Ba (46. Slaninka), Hučko - Duranský (79. Mečiar) - Iván, Bušnja,, Šumský, Jureškin (72. Potoma) - Špehar (34. Pankaričan)

MFK Zemplín Michalovce: Markovič - Kolesár, Soler, Vaško, Mendez - Neofytidis - Phillips, Spoljarič, Žofčák (90. Kountouriotis), Popovits - Trusa (77. Siopis)


V nepríjemnom veternom počasí sa hral od úvodu obojstranne bojovný futbal. V 11. min predviedli Seredčania šikovnú kombinačnú akciu, na ktorej konci bol Duranský, ale jeho strelu reflexívne vyrazil Markovič. Do vedenia išli hostia v 20. min. Ba fauloval v pokutovom území Kolesára a nariadený pokutový kop bezpečne premenil Žofčák. Po polhodine hry mohli Michalovčania viesť už o dva góly. Žofčák šikovne priťukol Phillipsovi, ale ten z hranice päťky mieril tesne vedľa. Vzápätí vzplanuli vášne po nepeknom zákroku Phillipsa na Špehara, ktorý musel byť vystriedaný. V 38. min sa vyznamenal Markovič, ktorý skvele vytesnil strelu Bušnju. Už o minútu striedajúci Pankaričan zblízka mieril nad michalovskú bránku. Tlak Serede narastal. V 42. min skúšal šťastie Šumský, ale z hranice šestnástky mieril tesne nad. Do druhého dejstva vstúpili domáci ofenzívne naladení. Vyrovnanie priniesla 53. min, keď po závare v šestnástke hral nedovolene rukou Popovits za čo videl červenú kartu a Sereď mala výhodu pokutového kopu. Loptu si na biely bod postavil Iván a prudkou strelou prekonal Markoviča. Sereď hrala od tohto momentu v početnej prevahe a čoraz viac sa tlačila pred pokutové územie hostí. Od 70. min hrali domáci dvojnásobnú presilovku, keď po druhej žltej karte z ihriska musel odísť Phillips. Napriek tejto výhode hra Serede pôsobila komplikovane, bez akejkoľvek šance a tak sa body napokon delili.

Peter Léránt, tréner Serede: "Veľké sklamanie. V dobrom prvom polčase sme mali rozhodnúť zápas v náš prospech. Podľa mňa červené karty sedeli, akurát, že nám to viac uškodilo ako pomohlo. Ťažko sa mi hodnotí toto stretnutia. Súper vyťažil z minima maximum."

Jozef Majoroš, tréner Michaloviec: "Musím chlapcov pochváliť za veľmi dobrý taktický výkon. Škoda, že sme nedokázali zvýšiť na 2:0, mohli sme brať aj tri body. Pokiaľ však nebudeme premieňať šance ťažko budeme naplno bodovať. Situácia pred penaltou bola ruka domáceho hráča. V oslabení sme už ťažko vpredu mohli niečo vymyslieť."