Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Fortunaliga

ŠKF Sereď porazila MŠK Žilina 3:2

ŠKF Sereď, archívna snímka. Foto: TASR – Henrich Mišovič

Od úvodu zápasu bola väčšia aktivita na kopačkách hráčov Serede.

Sereď 12. septembra (TASR) - Futbalisti ŠKF Sereď zvíťazili v sobotňajšom domácom zápase 6. kola Fortuna ligy nad MŠK Žilina 3:2.



ŠKF Sereď - MŠK Žilina 3:2 (2:0)

Góly: 28. Pankaričan, 42., 55. Špehar.- 76. Vallo, 90.+ Kurminowski. Rozhodoval: Marhefka, ŽK: Morong, Pankaričan. Mehič - Fazlagič, Paur. 349 divákov.

ŠKF Sereď: Yakubu - Morong, Ba, Michalík, Hučko - Podoma (76. Jarovič), Duranski - Iván (88. Slaninka), Pankaričan (69. Šumský), Bušnja (76. Jureškin) - Špehar (69. Mehič)

MŠK Žilina: Petráš - Vallo, Minárik, Kiwior, Sluka - Myslovič (61. Gono), Fazlagič (46. Rusnák), Bičachčjan (72. Bernát), Ďuriš (72. Kaprálik) - Kurminowski, Paur




Od úvodu zápasu bola väčšia aktivita na kopačkách hráčov Serede. Už v 4. minúte zakončil peknú akciu Morong strelou z uhla tesne mimo. O dve minúty zneškodnil individuálnu akciu Ivána žilinský gólman. V 25. minúte skúšal šťastie opäť Iván, ktorého strelu k pravej žrdi s námahou vytesnil Petráš. Prebiehala 28. minúta, Bušnja vystrelil zvnútra šestnástky, Petráš loptu len vyrazil a nekrytý Pankaričan pohodlne otvoril gólový účet zápasu. V 37. minúte mohlo byť vyrovnané, keď Vallo posadil loptu na hlavu Kurminowského, ktorého pokus Yakubu zázračne vyrazil. Skóre sa opäť menilo v 42. minúte, aktívny Iván potiahol akciu, posunul loptu na Moronga, ktorý videl na päťke Špehara a ten z otočky zvýšil na 2:0. V závere prvého polčasu vyriešil závar v pokutovom území domácich Yakubu.

Po zmene strán to boli hostia, ktorí sa snažili vrátiť do hry. V 53. minúte bol blízko ku gólu Bičachčjan, ale pozorný Yakubu jeho strelu kryl. V 55. minúte po rýchlom brejku Serede išiel Bušnja sám na Petráša, ten jeho strelu stihol vyraziť, ale nabiehajúci Špehar zvýšil na 3:0. Žilinská ofenzívna snaha bola odmenená v 76. minúte. Vallo napriahol spoza šestnástky a Yakubu uvidel loptu už len v sieti. V nadstavenom čase znížil Kurminowski na rozdiel jediného gólu, ale hosťom na vyrovnanie už nezostal čas.

Peter Léránt, tréner Serede: "Myslím, že sme dnes videli zaujímavý zápas aj s gólovým korením. Škoda našich nevyužitých šancí, pretože Žilina sa vrátila dvoma gólmi do hry. Víťazstvo sme si zaslúžili."

Pavol Staňo, tréner Žiliny: "Sereď dnes hrala dobre, agresívne. Taktický plán, ktorý sme mali, nám nevychádzal. Dnes sme boli slabší ako domáci. Škoda že naše góly prišli až v závere zápasu."