Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Fortunaliga

Favorit Slovan doma remízoval proti Ružomberku 1:1

Na snímke zľava v popredí Alen Mustafič, Vernon De Marco (obaja Bratislava) a Tomáš Bobček (Ružomberok) počas zápasu 2. kola skupiny o titul vo Fortuna lige medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok v Bratislave v sobotu 12. marca 2022. Foto: TASR - Dano Veselský

Skóre šlágra medzi suverénnym lídrom súťaže a tretím tímom tabuľky otvorili domáci už v 5. minúte.

Bratislava 12. marca (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava remizovali v sobotnom zápase 2. kola nadstavbovej časti Fortuna ligy v skupine o titul s MFK Ružomberok 1:1. Od 5. minúty viedli po góle Vladimíra Weissa, v nadstavenom čase zariadil deľbu bodov striedajúci Martin Rymarenko. Slovan vedie súťaž o 12 bodov pred Ružomberkom a Trnavou, Spartak má k dobru nedeľné krajské derby v Dunajskej Strede.

Slovan pokračuje v sérii domácich zápasov. V utorok privíta vo štvrťfinále Slovnaft Cupu súpera zo Zlatých Moraviec, v sobotu hostí v ligovom súboji Sereď. Ružomberok nastúpi budúcu nedeľu v 3. kole nadstavby FL doma proti Trnave.

Skóre šlágra medzi suverénnym lídrom súťaže a tretím tímom tabuľky otvorili domáci už v 5. minúte. Barseghjan nacentroval z rohu na úplne voľného Weissa, ktorý sa z voleja oprel do lopty a tá aj s prispením Maslovho teču skončila v sieti - 1:0. V 14. minúte na Weissov center "do ohňa" naskakovali viacerí domáci hráči vrátane Božikova, lopta im tesne preletela na hlavami. Ružomberčania sa na polovicu súpera dostávali sporadicky, Chovan nemal v prvom polčase skoro žiadnu prácu. V 36. minúte reklamoval Gerec faul v pokutovom území, ale hlavný rozhodca nechal pokračovať v hre a o čosi neskôr pokus Regáliho letel vysoko nad bránku "belasých". Slovan mal na nekvalitnom teréne viac z hry, ale vyloženú šancu si jeho hráči nevedeli dlho vytvoriť, hoci sa o to pokúšali najmä aktívni Weiss s Barseghjanom. Až v 44. minúte sa po prihrávke Rabiua dostal k strele Mustafič, vybojoval však pre svoj tím iba roh.

Na snímke zľava Ibrahim Rabiu (Bratislava) a Kristóf Domonkos (Ružomberok) počas zápasu 2. kola skupiny o titul vo Fortuna lige medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok v Bratislave v sobotu 12. marca 2022.
Foto: TASR - Dano Veselský


Hneď v úvode druhej 45-minútovky prepásli domáci sľubnú šancu ohroziť Krajčírika, keď De Marco z priameho kopu z 20 m napálil loptu iba do Domonkosa. Ružomberok sa viditeľne osmelil a prvý výsledok jeho jednoduchej a účelnej hry sa dostavil v 59. minúte. Rymarenko v šestnástke zbytočne nevymýšľal, vystrelil k bližšej žrdi a Chovan iba so šťastím neinkasoval. Hostia otvorili hru s cieľom vyrovnať, tým však vznikali trhliny v ich defenzíve. Po jednej z nich sa v 74. minúte rútil Zmrhal na Krajčírika, tesne minul pravú žrď. Na opačnej strane Barseghjan podcenil center na Regáliho, ružomberský krídelník mu ukázal chrbát a dostal sa až pred Chovana, z ostrého uhla však brankára Slovana neprekonal. V 83. minúte Barseghjanov pokus o lob pristál na hornej sieti ružomberskej brány. "Ruža" v závere pohrozila strelou Mojžiša, ktorú ešte Chovan chytil. V nadstavenom čase si však Abena nepokryl Rymarenka a ten sa postaral o zaslúžené vyrovnanie - 1:1.

Hlasy po zápase:

Vladimír Weiss st., tréner Slovana: "Remízu beriem na seba. Nevyšlo mi defenzívne striedanie v závere zápasu, nezvládli sme to, moja chyba. Dostali sme nešťastný gól, keď sme mali prerušiť hru. V prvom polčase sme boli lepší, mali sme 2-3 pološance. V takomto zápase je potrebné pridať druhý gól. Ružomberok získal bod, k čomu mu gratulujem. Boli sme málo efektívni, to je jediné, čo môžem mužstvu vyčítať."

Peter Struhár, tréner Ružomberka: "Zámer, s ktorým sme išli na Tehelné pole, sa nám podarilo vykonať. Ku koncu zápasu sme zaslúžene strelili vyrovnávajúci gól. Do 15. minúty sme však hrali so strachom a nestalo sa to tu prvýkrát. Za druhý polčas musím hráčov pochváliť. Išli sme za gólom, chceli sme získať bod a som rád, že sa nám to podarilo."

ŠK

Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)

Góly: 5. Weiss - 90.+3 Rymarenko. ŽK: Kankava, Mustafič - Fabiš, Bobček, Maslo. Rozhodovali: Dohál - Ádám, Zemko, 3186 divákov.

Slovan: Chovan - Hrnčár, Abena, Božikov, De Marco - Rabiu (67. Zmrhal), Kankava (27. Agbo) - Mustafič (87. Kašia), Barseghjan (87. Pauschek), Weiss - Čavrič (67. Šaponjič)

Ružomberok: Krajčírik - Fabiš, Maslo, Mojžiš, Madleňák - Domonkos, Luterán (73. Mrva) - Gerec (57. Múdry), Bobček (57. Rymarenko), Regáli - Boďa