Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Slovan podpísal trojročnú zmluvu s mládežníckym reprezentantom Mičákom

Generálny riaditeľ Slovana Bratislava Ivan Kmotrík ml. s ochranným rúškom. Foto: TASR - Edmund Örzsik

Mičák pôsobí v Slovane Bratislava od roku 2018. Pochádza z Banskej Bystrice, do Slovana prichádzal ako stopér, postupne sa však presunul na pravý kraj obrany.

Bratislava 4. júna (TASR) - Futbalový klub ŠK Slovan Bratislava uzavrel prvý profesionálny kontrakt s 18-ročným obrancom Marekom Mičákom. Jeho platnosť je na tri roky. Úradujúci slovenský majster tak pokračuje v trende podpisovania zmlúv s talentovanými mladými hráčmi z akadémie.

"V posledných rokoch sme podpísali profesionálne zmluvy s viacerými mladými hráčmi z našej Akadémie, pričom David Strelec, Filip Lichý či Martin Trnovský sa etablovali v A-tíme. Tento potenciál v budúcnosti vidíme aj v Marekovi Mičákovi, preto sme mu ponúkli profesionálny kontrakt. Veríme, že Marek bude naďalej rozvíjať svoj potenciál a zlepšovať sa. Podobne ako pri ďalších mladých hráčoch platí, že všetko je len v jeho rukách,“ povedal generálny riaditeľ Slovana Ivan Kmotrík ml. pre klubový web.

Mičák pôsobí v Slovane Bratislava od roku 2018. Pochádza z Banskej Bystrice, do Slovana prichádzal ako stopér, postupne sa však presunul na pravý kraj obrany. S A-tímom absolvoval v januári 2021 kompletnú zimnú prípravu vrátane sústredenia v Turecku. Na jar pravidelne hrával za dvadsaťjednotku v II. lige, celkom strávil na ihrisku 1064 minút. Je mládežníckym reprezentantom Slovenska do 18 rokov. "Som veľmi šťastný, že som podpísal profesionálnu zmluvu so Slovanom Bratislava. Chalani z Akadémie ako David Strelec či Filip Lichý nám ukázali, že keď na sebe tvrdo pracujete, môžete sa dostať do áčka. Treba len veľa trénovať a ukázať, že na to máte. Veľmi mi pomohla už zimná príprava s A-tímom, chalani ma veľa naučili. Najlepšie sa cítim na pravom kraji obrany, kde môžem aj útočiť, čo ma veľmi baví. Podpis zmluvy vnímam ako prvý krok a motiváciu. Chcem sa naďalej zlepšovať, rozvíjať svoj potenciál a nasledovať kroky chalanov, ktorí si vybojovali miesto v prvom tíme," uviedol Mičák.