Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Fortunaliga

Majster rozhodol o víťazstve nad Ružomberkom až v 88. minúte

Na snímke vľavo v popredí Pavel Fořt (Slovan) a vľavo Oliver Práznovský (Ružomberok) v predohrávke 4. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava– MFK Ružomberok 1. augusta 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Skóre otvoril v 35. minúte domáci Soumah, tesne po zmene strán za Liptákov vyrovnal Gerát. Víťazný gól zaznamenal v 88. min Kolčák.

Bratislava 1. augusta (TASR) - Futbalisti slovenského majstra Slovan Bratislava v piatkovom predohrávanom stretnutí 4. kola Fortuna ligy zdolali MFK Ružomberok 2:1. Skóre otvoril v 35. minúte domáci Soumah, tesne po zmene strán za Liptákov vyrovnal Gerát. Víťazný gól zaznamenal v 88. min Kolčák.



ŠK Slovan Bratislava - MFK Ružomberok 2:1 (1:0)



Góly: 35. Soumah, 88. Kolčák - 56. Gerát. ŽK: R. Bartoš, Turčák, Almaský, M. Nagy (všetci MFK), rozhodoval: Chmura, 2322 divákov

zostavy a striedania:

Slovan: Perniš - Sipľak (62. Jablonský), Hudák, Niňaj, Bagayoko - Lásik (31. Soumah) - Mészáros, Halenár, Kolčák, Peltier - Fořt (46. Vittek)

MFK: Šavol - Ondrek, Kružliak, Práznovský, A. Lovás - M. Nagy, R. Bartoš (77. Ferenčík) - Turčák, Gerát (74. Lupták), Mário Almaský (90. Miroslav Almaský) - Zreľák


Priebeh zápasu

Slovan chcel proti Ružomberku natiahnuť päťzápasovú víťaznú sériu a zároveň sa pozitívne naladiť pred stredajšou odvetou 3. predkola Ligy majstrov v moldavskom Tiraspole. Začiatok duelu bol opatrný z oboch strán, ako prví pohrozili domáci, ale Peltier po rohu hlavičkoval z dobrej pozície nad bránu MFK. V 12. minúte vnikol do šestnástky hostí aktívny Mészáros, ale jeho prudká prihrávka adresáta nenašla. Skóre tak mohli otvoriť Liptáci, keď šikovne si za obranu Slovana nabehol Zreľák, ale v sľubnej príležitosti mieril iba do dobre postaveného Perniša. Bratislavčania postupne prebrali taktovku duelu do svojich rúk, vytvorili si tlak a prišli aj šance. Po pol hodine hry mal gól na kopačke Fořt, ale jeho strelu z päťky aj so šťastím vytlačil ružomberský brankár na roh. Následne trávnik opustil zranený Lásik, ktorého nahradil Soumah. Tomu na skórovanie stačili štyri minúty pobytu na ihrisku, keď sa v pokutovom území dostal k odrazenej lopte a presnou strelou do pravého dolného rohu prekonal Šavola - 1:0.

Po zmene strán Fořta na hrote bratislavského útoku nahradil Vittek, ktorý sa objavil v súťažnom stretnutí po prvý raz od júnovej operácie kolena. V 56. minúte zbytočne stratil loptu na ľavej strane obrany domáci stopér Niňaj, Gerát nezaváhal a jeho chybu potrestal vyrovnávajúcim gólom. Slovan potom v snahe dosiahnuť víťazný gól zatlačil súpera, ktorý sa bránil aj zásluhou viacerých faulov. V 70. min mohol domácich poslať do vedenia Bagayoko, v dobrej šanci však mieril iba do Šavola. O šesť minút neskôr strieľal tesne nad bránu Vittek, neujal sa ani dravý prienik Mészárosa. Hostia v závere pozorne bránili a snažili sa vyrážať do rýchlych protiútokov. Nedali si však pozor na štandartné situácie. V 88. minúte po Soumahovom rohu najvyššie vyskočil Kolčák a presnou hlavičkou zabezpečil Slovanu najtesnejšie víťazstvo.

hlasy po zápase:

František Straka, tréner Slovana:
"Sú zápasy, ktoré musíte vyhrať aj napriek náročnému programu. Dnes nám chýbali viacerí hráči, nehral Grendel, Milinkovič či Zofčák a bolo to vidieť aj na trávniku. Som rád, že sme to aj tak zvládli, zároveň verím, že hráči sa aj poučia z chýb, ktorých sme sa dopustili. Pozitívom bol návrat Vitteka, zdravý onedlho bude aj Gorosito. Lásik má po faule bez lopty zranený členok, dúfam, že to nebude vážne."

Ladislav Šimčo, tréner Ružomberka: "Možno to bude znieť veľmi sebavedome, ale my sme dnes prišli na Pasienky bodovať. Chceli sme využiť, že Slovan mal v posledných dňoch náročný program. Síce sme inkasovali ako prví, ale do druhého polčasu sme vstúpili s tým, že nemáme čo stratiť. Vyrovnali sme aj so šťastím. Bod bol blízko, ale Slovan napokon potvrdil svoje kvality. Držím mu palce v pohárovej Európe."