Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava absolvuje väčšinu zimnej prípravy na Malte

Na snímke tréner Trnavy Michal Gašparík. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Na Tipsport Malta cupe sa okrem Trenčína predstavia aj ďalšie štyri zahraničné tímy.

Trnava 8. decembra (TASR) - Futbalisti Spartaka Trnava odštartujú zimnú prípravu vo štvrtok 5. januára. Následne sa presunú 10. januára na Maltu, kde odohrajú Tipsport Malta cup, na ktorom sa zúčastní aj ďalší slovenský účastník AS Trenčín.

"Chalani budú mať nejaké tri týždne voľno. Po novom roku začnú podľa individuálnych plánov a 5. januára začíname v domácich podmienkach. Od 10. januára ideme na desať dní na Maltu, kde na tradičnom Tipsport Malta cupe odohráme tri zápasy. Túto možnosť vítame, lebo je tam dobré počasie, dá sa trénovať na dobrých terénoch a máme tam výborných súperov," citoval klubový web trénera Spartaka Michala Gašparíka. Na Tipsport Malta cupe sa okrem Trenčína predstavia aj ďalšie štyri zahraničné tímy. Dve mužstvá z najvyššej českej súťaže, konkrétne FC Fastav Zlín a FC Slovan Liberec, ďalej rakúsky FC Wacker Innsbruck a nemecký druholigový SV Sandhausen.

"Na pár dní prídeme domov a potom znovu odchádzame na týždeň na Maltu. To nám vyhovuje, lebo sa vyhneme umelým trávnikom a vrátime sa týždeň pred štartom ligy. Absolvujeme generálku a pôjdeme naostro," dodal Gašparík. Trnavčania odletia znovu na Maltu 27. januára, kde ich čaká zápas s účastníkom najvyššej dánskej súťaže Aalborg BK. Po návrate na Slovensko sa stretnú v generálke pred ligou s rakúskym prvoligistom TSV Hartberg.

Program zimnej prípravy A-tímu FC Spartak Trnava:

5. januára: úvodný zraz a začiatok zimnej prípravy

10.-20. januára: Tipsport cup na Malte

25. januára: FC Spartak Trnava - FC ŠTK 1914 Šamorín (prípravný zápas)

31. januára (Malta): FC Spartak Trnava - Aalborg BK (prípravný zápas)

4. januára: TSV Hartberg - FC Spartak Trnava (prípravný zápas)