Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Spartak Trnava angažoval Štetinu a Štefánika

Na archívnej snímke slovenský futbalista Lukáš Štetina. Foto: TASR - Martin Baumann

Spartak hľadal skúseného stopéra po tom, ako ukončil kariéru Martin Škrtel.

Trnava 20. júna (TASR) - Úradujúci víťaz Slovenského pohára vo futbale FC Spartak Trnava angažoval obrancu Lukáša Štetinu a stredopoliara Samuela Štefánika. Obaja prišli na voľný prestup zo zahraničia, Štetina bol tento rok na hosťovaní v Liberci zo Sparty Praha a Štefánik si dosiaľ obliekal dres poľského klubu Bruk-Bet Termalica Nieciecza.

Spartak hľadal skúseného stopéra po tom, ako ukončil kariéru Martin Škrtel. "Po desiatich rokoch v Česku som sa chcel upísať ambicióznemu mužstvu a Trnava je tým správnym klubom. Pol sezóny som pôsobil v Liberci, kde som tiež mal okolo seba mladých chalanov, mám s tým skúsenosti a teším sa na to," povedal 30-ročný Štetina na oficiálnej webstránke "andelov".

Jeho rovesník Štefánik odohral v predchádzajúcom ročníku najvyššej poľskej súťaže 30 stretnutí a strelil jeden gól, no nezabránil zostupu Termalice do druhej ligy: "Trnava má veľkú históriu, v minulej sezóne vyhrala pohár, poznám niektorých chalanov, cítim sa fajn a som šťastný, že sme sa dohodli so Spartakom."