Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Seničania predstavili nového trénera, tím povedie Jozef Kostelník

Jozef Kostelník (vpravo) Foto: Teraz.sk/FK Senica

Vo funkcii nahradil odchádzajúceho Pavla Hapala, ktorý prevzal kormidlo slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Senica 4. januára (TASR) - Novým trénerom fortunaligového futbalového klubu FK Senica sa stal Jozef Kostelník, ktorý nahradil vo funkcii odchádzajúceho Pavla Hapala. Ten prevzal kormidlo slovenskej reprezentácie do 21 rokov.

Vedenie FK Senica sa dohodlo s Kostelníkom na ročnom kontrakte s možnosťou využitia opcie. "O trénerovi máme dobré referencie. Stotožňuje sa s filozofiou FK Senica. Chce pracovať s mladými hráčmi. Veríme, že nadviaže na dobrú prácu Pavla Hapala," uviedol pre klubový web športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

Jozef Kostelník pôsobil naposledy v poľskom Sandecja Nowy Sacz, predtým v Tatrane Prešov. Asi najväčší trénerský úspech dosiahol Kostelník v roku 2012, keď s tímom Baník Ružiná postúpil do 2. ligy. Pre rodáka z Prešova je to prvý trénerský angažmán v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Novej výzvy sa však nebojí. "Na spoluprácu sa veľmi teším. Senica má kvalitný káder. Veľmi mi je sympatická filozofia FK Senica. Klub chce stavať na vlastných odchovancoch, s tým sa stotožňujem," povedal po podpise zmluvy Kostelník a dodal, že opierať sa chce o skúsených hráčov. "Zápasy Senice som sledoval. Má kvalitných a skúsených hráčov, ktorí môžu byť ťahúňmi mladých talentov."

Spolu s Pavlom Hapalom odchádza i jeho asistent Oto Brunegraf. V úlohe asistenta Kostelníka bude doterajší tréner senickej 19-ky Eduard Pagáč, ktorý pôsobil v sezóne 2013/14 ako hlavný tréner FK Senica. Do realizačného tímu pribudne i Ľuboš Lukáč, ktorý prišiel spolu s Kostelníkom. "Bude mať na starosti najmä analýzy zápasov, súperov a podobné veci," dodal Vrťo.

Zimná príprava FK Senica odštartuje v pondelok 5.januára. „Presadzujem hernú prípravu. Chceme hrať atraktívny futbal, ale to znie už skôr ako klišé. Verím, že spolupráca bude obojstranne úspešná,“ ozrejmil Kostelník.

Seničania budú trénovať najmä v domácich podmienkach, na desať dní odídu aj do Turecka. Odohrajú desať prípravných duelov, v generálke na Fortuna ligu si zmerajú sily so Šamorínom.

V kabíne zatiaľ nenastali žiadne veľké zmeny. "Isté je len, že odchádza Mulumba Mukendi, ktorý bol v Senici do konca kalendárneho roka a na ďalšej spolupráci sme sa nedohodli. Môžem potvrdiť, že evidujeme záujem o niektorých našich futbalistov ako Piroska, Kalabiška, Kosorin, Chvátal, Pavlík či Mazáň. Zatiaľ je to ale všetko v teoretických rovinách. Prípravu povedenie nový tréner, ktorého predstavíme v nedeľu podvečer," informoval športový riaditeľ FK Senica Dušan Vrťo.

K tímu Záhorákov sa takisto pripojí niekoľko mladých futbalistov z vlastnej liahne. "Máme vytipované konkrétne posily pre tím, uvidíme, ako sa situácia vyvinie," dodal Vrťo.  Na jar čaká FK Senica 14-zápasová porcia zápasov vo Fortuna lige a minimálne jeden duel Slovnaft Cupu na pôde Spartaka Trnava.

FK Senica - plán zimnej prípravy 2015:

5.1.2015 Začiatok zimnej prípravy

17.1.2015 FK Senica – OFC Russel Gabčíkovo

17.1.2015 FK Senica – FC Hlučín

21.1.2015 FK Senica – Fotbal Třinec

24.1.2015 Ferencvaros Budapešť – FK Senica

28.1.2015 1. FC Slovácko – FK Senica

31.1.2015 FK Senica – Slezský FC Opava

4.2.2015 – 12.2.2015 – sústredenie v Turecku (3 zápasy, súperi v riešení)

21.2.2015 FK Senica – FK Šamorín (generálka na Fortuna ligu)

28.2.2015 Ružomberok – FK Senica (20.kolo Fortuna liga)