Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Tomáš Kóňa sa vráti najskôr v auguste, bude bojovať

Slovanista Erik Grendel (vľavo) a Trenčan Tomáš Malec bojujú o loptu v zápase 25. kola futbalovej Corgoň ligy AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava, 5. apríla 2014 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Kóňovi sa už ospravedlnil Szarka aj vedenie klubu zo Žitného ostrova.

Bratislava 8. apríla (TASR) - Futbalový špílmacher FK Senica Tomáš Kóňa, ktorému v zápase Corgoň ligy s DAC Dunajská Streda (3:3) spôsobil útočník Ákos Szarka vážne zranenia, sa už podrobil operácii.

Podľa televízie TA3 sa člen širšieho kádra slovenskej futbalovej reprezentácie, ktorý mal trieštivú zlomeninu ihlice a potrhanné väzivá v členku, vráti do zápasového rytmu najskôr v auguste.

Kóňa sa v 48. minúte sobotňajšieho zápasu postavil na polovici ihriska k lopte, aby rozohral štandardnú situáciu. Prihral Hiagovi, ten mu ju zakrátko vrátil. V tom sa na neho vyrútil zozadu Szarka a nič netušiacemu Kóňovi zákerným spôsobom skočil na nohu.

"Ihlica sa spevnila kovovou platňou a skrutkami, plus sadrová fixácia," povedal pre TA3 primár kliniky úrazovej chirurgie v Bratislave Ladislav Veselý. Samotný hráč dodal: "Ja som si už pred siedmi rokmi odskákal horšiu zlomeninu a trvalo mi vtedy rok a pol, kým som sa znovu do toho dostal. Viem už do čoho idem, som na to pripravený. Budem bojovať, aby som sa dostal znovu na ihrisko."

Kóňovi sa už ospravedlnil Szarka aj vedenie klubu zo Žitného ostrova. "Ákos mi volal aj písal sms-ku. Vypočul som si to. Chce sa stretnúť osobne, ale ja na to ešte nie som pripravený," reagoval Kóňa.