Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Trenčín zdolal Košice 2:3, rozhodli samostatné nájazdy

Na snímke gólová radosť hráčov Trenčína v zápase 26. kola Tipsport Ligy HK Dukla Trenčín - HC Košice, 29. novembra 2015 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Dve kvalitné mužstvá od začiatku rozohrali svižnú partiu s rušným dianím na oboch stranách.

Trenčín 29. novembra (TASR) - Dve kvalitné mužstvá od začiatku rozohrali svižnú partiu s rušným dianím na oboch stranách. Hostia sa v 6. min po rýchlom protiútoku ujali vedenia, keď Jenčík zakončoval do odkrytej bránky. Domácim sa podarilo vyrovnať v 11. min, keď Hlinka zužitkoval svoj sólový nájazd. Šance sa striedali na oboch stranách, krátko pred prvou prestávkou trafil hosťujúci Hrnka počas presilovky žŕdku. Vstup do druhej tretiny vyšiel lepšie domácim, už po 35 sekundách zakončil peknú kombináciu Nemec a upravil na 2:1. Domáci sa potom snažili určovať tempo hry, hostia síce bojovali, ale stroskotávali na pozornom trenčianskom brankárovi Cháberovi. Košice v 47. min využili jednu zo svojich presiloviek a po skrumáži Hrnka poslal puk do siete. Zakrátko domáci Gašparovič nastrelil hornú žŕdku a za vyrovnaného skóre dostalo stretnutie ďalší dramatický náboj. Obaja súperi predvádzali kvalitný hokej vo vysokom tempe a s množstvom osobných súbojov, ale do konca riadneho hracieho času sa už nikomu nepodarilo skórovať. Keďže predĺženie už bolo opatrnejšie, rozhodnúť museli až samostatné nájazdy. V nich ako jediný uspel až v 6. sérii Košičan Bartoš.



HK Dukla Trenčín - HC Košice 2:3 (1:1, 1:0, 0:1 - 0:0, 0:1) po samostatných nájazdoch
Góly:
11. Hlinka, 21. Nemec (Rehák, Hlinka) - 6. Jenčík (Češík), 47. Hrnka (Bartoš, Lelkeš). Rozhodujúci nájazd: Bartoš. Rozhodovali: Stano, Štefík - Tvrdoň, Výleta, vylúčení 6:4, navyše Hlinka (Trenčín) na 10 min za úder do hlavy, presilovky 0:1, oslabenia 0:0. 3838 divákov.


Hlasy po zápase:

Marcel Hanzal, asistent trénera Trenčína:
"V súboji dvoch kvalitných mužstiev dominovali predovšetkým obrany a brankári. Podarilo sa nám získať jednogólový náskok, ktorý sme si chceli minimálne udržať, prípadne súperovi ešte viac odskočiť. Košice nám však v presilovke strelil vyrovnávajúci gól. V záverečných nájazdoch sa nám už nepodarilo nájsť strelca."

Rostislav Čada, tréner Košíc: "Bol to rýchly a bojovný zápas, dobré výkony predviedli obe mužstvá. Na oboch stranách bolo viacero dobrých šancí, takže sa zrodila zaslúžená remíza. V samostatných nájazdoch sme boli efektívnejší. Teší nás, že v súboji s našim priamym konkurentom v tabuľke sme získali dôležité body."


Zvolen zdolal Martin 4:2


Zvolen 29. novembra (TASR) - Domáci začali aktívne, už v 2. min mal veľkú šancu Klhúfek, potom Zuzin tečoval Brabencovu nahrávku a Mrázova strela skončila pod lapačkou martinského gólmana. Pulišovu prudkú strelu Orčík vyrazil. Nedáš-dostaneš, hostia sa dostali do vedenia v 10. min, keď obrancovia zabudli na Rzavského a ten s prehľadom poslal puk do Barošovej siete. V 12. min Semorád nahral Zuzinovi, ale ten s pukom dlho váhal. Až v 15. min Baginovu strelu tečoval do bránky Brabenec. Už o 23 sekúnd Mráz otočil skóre zápasu. V druhej tretine mali šancu na vyrovnanie Kabáč aj T. Varga, ale neuspeli. V 33. min sa strelecky spomedzi kruhov presadil Jurík a domáci viedli o dva góly. Po tomto góle v bránke Martina Orčíka vystriedal Dzubina. Záver tretiny patril hosťom. Jáchymova prudká strela skončila v Barošovej lapačke a vzápätí ten istý hráč bol už úspešný a znížil na rozdiel gólu. V tretej tretine po strele Vargu zazvonila tyčka Barošovej bránky. V 45. min Rzavský nepremenil samostatný únik. V závere zápasu odvolali hostia brankára, ale pri power-play do prázdnej martinskej bránky strelil Krejčí rozhodujúci gól. Zvolenčania tak po štyroch domácich prehrách zaznamenal víťazstvo.

HKM Zvolen - MHC Martin 4:2 (2:1, 1:1, 1:0)
Góly:
5. Brabenec (Bagin, Semorád), 15. Mráz (Demiters, Pulis), 33. Jurík (Puliš, Mráz), 60. Krejčí - 10. Rzavský (Kabáč), 36. Jáchym (Rzavský, Kabáč). Rozhodovali: Orolín, J. Konc - Bednár, Gajan, vylúčení: 3:5, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0. Striedania: 33. Dzubina za Orčíka (Martin). 1096 divákov.


Hlasy po zápase:

Josef Turek, tréner Zvolena: "My sme hrali ťažký zápas proti kvalitnému súperovi. Zápas nebol úplne najhorší, ale vieme aj lepšie zápasy. Prechádzame ťažším obdobím, tak sme radi, že sme to zlomili, hlavne doma. Vieme zahrať aj lepšie, ale musíme brať do úvahy aj silu súperov. Takže si toho víťazstva vážim a chcel by som hráčov pochváliť za tvrdú drinu. Dreli sme a vydreli sme to víťazstvo."

Ivan Dornič, tréner Martina: "Ťažko sa mi hodnotí tento zápas, lebo dovolím si tvrdiť, že dnes sme hrali s domácimi vyrovnanú partiu a myslím si, že sme veľkou mierou prispeli ku krásnemu zážitku, čo mali všetci diváci. Bohužiaľ opäť odchádzame bez bodu a musíme sa z tohto zápasu poučiť. Za stavu 2:3 v tretej tretine si dovolím tvrdiť, že sme boli jasne lepším mužstvom, ale keď nedokážeme trafiť prázdnu bránu a dáme tyčku nemôžeme pomýšľať na víťazstvo. Gratulujem súperovi k víťazstvu."


Poprad zdolal Piešťany 4:1


Poprad 29. novembra (TASR) - Zápas o 6 miesto tabuľky ovládol domáci Poprad. Už v 3. min prepadol medzi Košarišťanove betóny puk z hokejky Brijáka, ktorý si otvoril strelecký účet v drese domácich - 1:0. Piešťanci sa ledva spamätali a Paukouček mal na hokejke gól na 2:0, no nedal. Hostia sa prvú dvadsaťminútovku držali vzadu a Kostúr v domácej bráne zložitejšie situácie riešiť nemusel.

Aj v druhej časti boli domáci jednoznačne lepším tímom. Piešťany sa mohli dostať do zápasu, no premárnili 48s výhodu presilovky o dvoch hráčov. Popradčania pokračovali v aktívnej hre a mali aj ďalšie vyložené gólové príležitosti, najväčšiu spálil po Paločkovom pase Bartečko. Na 2:0 napokon v 35. min zvýšil Hvila keď trafil presne medzi betóny piešťanského gólmana. Poprad mohol podčiarknuť svoje vedenie, no R. Rapáč v samostatnom úniku zlyhal a vzápätí z ničoho nič prepadla Kostúrovi strela Holoviča a hostia strelili kontaktný gól - 2:1.

Popradčania drámu nepripustili a v polovici záverečnej časti využil presilovku po zbytočnom faule Belluša Heizer a zvýšil na 3:1. Za hostí mohol v "tutovke" znížiť Kučera, no netrafil poloprázdnu popradskú bránu a lepšiu šancu si už "havrani" nevypracovali. Po akcii bratov Rapáčovcov vo vzduchu visel ďalší gól, šťastie tentoraz stálo pri hosťoch. Skóre napokon uzavrel technickým gólom v úniku na prázdnu bránu faulovaný B. Rapáč. Poprad tak v komornej atmosfére nad slabo hrajúcimi Piešťanmi bez problémov triumfoval v pomere 4:1.

HK Poprad - ŠHK 37 Piešťany 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly:
3. Briják (Kroták), 35. Hvila (Bartečko), 50. Heiter (B. Rapáč, Kroták), 60. B. Rapáč - 39. Holovič (Kotaška). Rozhodovali: Lauff - Jobbággy, Smrek, vylúčení: 6:7, navyše Belluš (Piešťany) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 726 divákov


Hlasy po zápase:

Juraj Halaj, asistent trénera Popradu:
"Budem stručný. Podali sme disciplinovaný výkon, ktorý rozhodol o našej výhre."

Leo Gudas, tréner Piešťan: "Nemám, čo hodnotiť, keďže čo by som chcel spomenúť, nemôžem. Nechcem, aby klub platil pokutu."


Žilina podľahla Banskej Bystrici 2:6


Žilina 29. novembra (TASR) -Vlci namaškrtení výhrou nad lídrom zo Zvolena chceli aj proti ďalšiemu tímu zo stredu Slovenska získať všetky body. Lepšie však začali barani, ktorí prečkali úvodnú presilovku domácich a Gillies onedlho v páde trafil ľavú spojnicu Tomekovej brány. Odpoveď Žiliny prišla o pár minút, v presilovke napriahol od modrej Novotný a prestrelil všetko, čo mal v ceste. Vyrovnaný stav vydržal iba krátko, pretože rovnaká delovka od modrej z hokejky Ďatelinku znamenala, že hostia opäť viedli. Domáci sa snažili o vyrovnanie, ale v 18. minúte zabudli medzi kruhmi na Lampera, ten si povytiahol Tomeka z brány a zvýšil na 3:1 pre hostí.

Domáci hrali v úvode druhej časti zvyšok presilovky, no ani v nej, ani pri nájazde Konečného a dorážke Kolenu Bacashihua neinkasoval. Neustále však musel čeliť žilinským strelám, ktoré s pribúdajúcim časom naberali na početnosti, všetko však dokázal s pomocou spoluhráčov vyriešiť. Najviac aktivity v ohrozovaní bránky hostí prejavoval Leblanc, lenže jeho sólovanie ku gólom neviedlo. Nakoniec to bol však predsa len kanadský krídelník MsHK, ktorý v 35. minúte blafákom do pravej strany prekabátil gólmana hostí a znížil. Vlci boli pri chuti a až do záveru tretiny sa snažili vyrovnať, ale Bacashihua už neinkasoval.

V 42. minúte sa po naskočení z trestnej lavice dostal po prihrávke od Ďatelinku do nájazdu Gillies a svojím druhým gólom v zápase zabezpečil baranom opäť dvojgólové vedenie. Hostia potom hrali svoju prvú presilovku v zápase a dokázali ju hneď využiť, keď sa puk od Handzuša odrazil od Tomekovej masky a jedného zo Žilinčanov do brány. Hostia od tohto momentu už kontrolovali hru a náskok, ktorý ešte v 57. min. navýšil Majdan a podčiarkol tak tretiu trojbodovú výhru baranov v tomto týždni.

MsHK DOXXbet Žilina – HC '05 iClinic Banská Bystrica 2:6 (1:3, 1:0, 0:3)
Góly:
9. Novotný (Homer, Stupka), 35. Leblanc (Novotný) - 5. Gillies (Róth, Gašpar), 11. Ďatelinka (Zigo, Lamper), 18. Lamper (Zigo, Gillies), 42. Gillies (Ďatelinka, Handlovský), 47. Handzuš (Handlovský, Majdan), 57. Majdan (Handzuš, Mikula). Rozhodovali: Müllner – Junek, Šefčík, vylúčení: 2:6, navyše: Gründling (Banská Bystrica) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 1032 divákov


Hlasy po zápase:

Milan Jančuška, tréner Žiliny:
"Výsledok je pre nás krutý. V prvej tretine sme dostali góly po našich chybách, keď sme nepokryli hráčov v druhom slede. V druhej tretine sme mali niekoľko čistých šancí a boli sme jasne lepší, výsledok mohol byť úplne iný. Rozhodujúci gól prišiel po našej presilovke, keď sme po obrovskej chybe inkasovali na 2:4. Som veľmi nahnevaný, pretože sme spravili v zápase školácke chyby a súper nás vyškolil z efektivity."

Vladimír Országh, tréner Banskej Bystrice: "Sme spokojní iba s tromi bodmi. Zápas sme začali solídne, prvá tretina vyzerala tak, ako mala, viedli sme, ale druhá tretina bola katastrofálna, naša najhoršia v celej sezóne. Domáci mali jednoznačne navrch a nás podržal brankár. Začiatok tretej tretiny nám vyšiel, ubránili sme presilovku a dali sme gól, upokojili sme sa a začali sme hrať to, čo sme mali. Výsledok však určite nezodpovedá priebehu zápasu."


Skalica podľahla Nitre 1:4


Skalica 29. novembra (TASR) - Zápas prvého s posledným mohol priniesť zmenu skóre už v úvode, keď hostia hrali presilovku po vylúčení Jankoviča. Ševela však zachránil ich najväčšiu šancu, keď sa pred ním ocitli sami až traja Nitrania, ale Blackwater zaváhal. Za domácich mal v početnej výhode po vylúčení Štefanku dobrú šancu Zálešák, ale nevyužil ju a po samostatnom prieniku neuspel ani Komínek. Hralo sa v rýchlom tempe, obaja brankári mali čo riešiť. Domáci najskôr nevyužili ďalšiu presilovku pri vylúčení Štefanku, ale následné vylúčenie Kuzmu už potrestali, keď bekhendom prekonal Valenta Komínek. Hostia vyrovnali v 25. min, keď po ľade presne trafil Laliberte. Potom nasledovali viaceré vylúčenia, Skaličania dokonca hrali presilovku 5:3, ale túto situáciu vôbec nezvládli. V 35. min bol vylúčený Bezúch a hostia presilovku využili, aj keď gól Macíka musel potvrdiť až videorozhodca. V tejto časti zápasu získala Nitra miernu prevahu, hoci domáci vzdorovali bojovnosťou, dobrým pohybom a aj dôrazom v osobných súbojoch. V 43. min boli vylúčení Stloukal a Jankovič, ale pri hre 4:4 sa skóre nemenilo. Domáci sa snažili vyrovnať, ale viazla im kombinácia a strelecký dôraz pre nitrianskym gólmanom. V 50. min sa podarilo Macíkovi spomedzi kruhov po ľade prestreliť Ševelu a hostia viedli 3:1. V záverečnej desaťminútovke sa viac bojovalo ako hralo, hostia sa zamerali na ubránenie priaznivého výsledku. V power-play poistil víťazstvo Nitry Macík, ktorý tak dosiahol hetrik.

HK 36 Skalica - HK Nitra 1:4 (1:0, 0:2, 0:2)
Góly:
19. Komínek (Jankovič, Pašek) - 25. Laliberte (Milam, Blackwater), 37. Macík (Stloukal, Štefanka), 50. Macík (Novák), 59. Macík (Stloukal, Štefanka). Rozhodovali: M. Novák - Návratek, Synek, vylúčení: 6:7, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0. 943 divákov.


Hlasy po zápase:

Roman Šimíček, tréner Skalice:
"V prvej tretine sme boli Nitre vyrovnaným súperom, možno sme mali miestami aj viac z hry. Dali sme však len jeden gól. V druhej tretine sme doplatili na našu nekoncentrovanosť, urobili sme hlúpe fauly, ktoré súper potrestal gólmi. V tretej tretine sme do toho išli naplno, ale zase sme nevyužili šance, čo je naša trvalá slabina."

Andrej Kmeč, asistent trénera Nitry: "Vieme, že Skalica je doma nepríjemná, hráči dobre korčuľujú, čo sa aj potvrdilo v prvej tretine ktorú vyhrala. V druhej tretine sme zlepšili hru, využili sme presilovku. Myslím si, že rozdiel bol dnes aj v brankároch, kde ten náš nás podržal. Svoju úlohu zohrala aj strelecká forma Macíka, ktorý hetrikom rozhodol o našom víťazstve."