Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Fortunaliga

Trenčín vyhral nad Myjavou a upevnil si líderskú pozíciu

Na snímke uprostred Matúš Bero (Trenčín) a dvojica hráčov Myjavy Ivan Ostojič (vľavo) a Patrik Banovič v zápase 26. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Spartak Myjava v nedeľu 10. apríla 2016 v Trenčíne. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Trenčín má na čele ligy deväťbodový náskok pred bratislavským Slovanom.

Trenčín 10. apríla (TASR) - Futbalisti AS Trenčín potvrdili pozíciu lídra Fortuna ligy. V nedeľu zdolali doma Spartak Myjava 3:1 a pripísali si šiesty ligový triumf za sebou. Tretia Myjava ukončila sériu štyroch zápasov bez prehry. Trenčín má na čele ligy deväťbodový náskok pred bratislavským Slovanom.



Nedeľňajší šláger Fortuna ligy začali aktívnejšie domáci futbalisti. V 6. minúte sa prvým streleckým pokusom prezentoval Bero, ktorý po priťuknutí od Maierhofera vystrašil brankára Hrušku. O 3 minúty Bero ponúkol centrovanú loptu Maierhoferovi, ale pred ním zasiahol brankár. Kopaničiari sa stiahli pred vlastné pokutové územie a kládli dôraz na pozornú obranu. Trenčania sa cez ňu presadzovali len ťažko. Po 20 minútach Kalu predskočil Beňa a Myjavčania mali aj kus šťastia, pretože lopta mierila rovno doprostred brány. O minútu neskôr po rohovom kope Berova hlavička preskákala popred bránkovú čiaru. V 23. minúte mohli skóre otvoriť hostia, ale Daniel trafil iba nohy brániaceho Madua. Práve táto šanca znamenala, že sa hralo viac zo strany na stranu, ale čisté gólové šance sa veľmi nerodili. Až v závere polčasu domáci brankár Šemrinec zle prečítal dlhú loptu, Pekár bol pri nej skôr a snažil sa ho prehodiť, ale priestor troch žrdí minul.

Na začiatku 2. polčasu center do pokutového územia hostia odvrátili pred Rabiua, ktorý strelou z voleja vymietol ľavý horný roh Hrušovej brány – 1:0. O 2 minúty predviedli domáci rýchly brejk, Van Kessel nacentroval loptu na Maierhoferovu hlavu, ten dobre hlavičkoval, ale brankár kopaničiarov bol na mieste. Tretí tím tabuľky sa nechcel vzdať zadarmo. V 62. minúte vysunul Daniel Sládeka, ktorý bol na ľavej strane sám, ale nevedel dôrazne zakončiť. O 5 minút Guba dobehol nakopnutú loptu a jeho strelu Hruška vyrazil na roh. Pätnásť minút pred koncom zápasu pridali Trenčania druhý gól, keď Rabiu prihral svojmu krajanovi Kaluovi a ten tesne spoza šestnástky trafil presne – 2:1. Myjavčanom sa však o 6 minút podarilo znížiť. Sládek si po centri spracoval loptu, zostal sám pred Šemrincom a obstrelil ho – 2:1. Záverečná dráma priniesla ešte jeden presný zásah. V nadstavenom čase Rabiu vyzval na zakončenie Bera a ten zoči-voči Hruškovi upravil na konečných 3:1.

Trenčan Dávid Guba (vľavo) a Myjavčan Patrik Banovič v zápase 26. kola futbalovej Fortuna ligy AS Trenčín - Spartak Myjava v nedeľu 10. apríla 2016 v Trenčíne.
Foto: TASR/Radovan Stoklasa


Hlasy po zápase:
Martin Ševela, tréner Trenčína:
"Prvý polčas sme sa snažili prihrávkami silnú obranu súpera rozobrať. Na začiatku druhého polčasu dal Rabiu rýchly gól. Súperovi sa síce podarilo zdramatizovať záver zápasu, ktorý bol čiastočne nervózny, ale boli sme dobre pripravení na takého ťažkého súpera akým je Myjava."

Norbert Hrnčár, tréner Myjavy: "V prvom polčase sme nehrali dobre, snažili sme sa prekvapiť Trenčín loptami za obranu. Po prestávke sme hrali veľmi dobre iba prvých pätnásť minút. V závere sa nám podarilo priebeh zdramatizovať, ale ukázala sa sila domáceho kolektívu."


AS Trenčín - Spartak Myjava 3:1 (0:0)
Góly:
46. Rabiu, 76. Kalu, 90.+1 Bero - 82. Sládek. Rozhodoval: Valášek, ŽK: Kleščík, Kalu, Bero - Marček, 2266 divákov

Zostavy a striedania:
AS Trenčín:
Šemrinec – Madu, Kleščík, Skovajsa, Šulek – Bero, Koolwijk (39. Holúbek), Rabiu – Kalu (85. Schet), van Kessel – Maierhofer (63. Guba)
Spartak Myjava: Hruška – Machovec, Ostojič, Banovič, Beňo (89. Chovanec) – Kóňa, Pekár, Marček – Sládek, Kolár (46. Bílovský), Daniel