Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Fortunaliga

Tréner Slovana Papavasiliou: Posily zapadli do kádra

Na snímke vpravo tréner futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Nikodimos Papavasiliou, druhý sprava viceprezident klubu, člen predstavenstva Ivan Kmotrík, vľavo nová posila Holanďan Joeri de Kamps, druhý zľava Filip Oršula a tretí zľava Karol Meszáros v kabíne tímu na prvom zraze pred zimnou prípravou na jarnú časť FL v Bratislave 9. januára 2016. Foto: TASR/AP

Belasí pred štartom jarnej časti strácajú na lídra a obhajcu AS Trenčín 7 bodov.

Bratislava 26. februára (TASR) - Rekordný 8-násobný slovenský futbalový majster Slovan Bratislava prešiel za posledné tri mesiace rušným obdobím. Ako v tlačovej správe zaslanej TASR uviedol viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml., prioritou vedenia bolo posilniť káder A-tímu na boje v jarnej časti Fortuna ligy 2015/2016.

"Belasí" pred jej štartom strácajú na lídra a obhajcu AS Trenčín 7 bodov. Už v sobotu sa oba kluby na Sihoti stretnú v prvom jarnom, celkovo 20. kole FL. "Máme za sebou veľa práce v rôznych oblastiach. Samozrejme, najväčšiu pozornosť vždy púta A-tím. Naším zámerom bolo využiť končiaci sa prestupový termín na skvalitnenie kádra. Rozlúčili sme sa s niekoľkými futbalistami, s ktorými sme nerátali v dlhodobej stratégii nášho klubu, ale zároveň im ďakujeme za všetko, čo pre Slovan spravili. Na ich miesta prišli noví hráči, ktorí majú vyššiu kvalitu a ktorých sme vyberali tak, aby boli vhodní pre spôsob hry, akým sa chceme dlhodobo prezentovať. Podarilo sa nám angažovať už spomínané posily, ako je de Kamps, Pliatsikas, Scott, Adilehou, Kopičár a Hrubeš a v úplnom závere prestupového obdobia sme dnes získali ďalšie dve posily, hráčov: Claude Dielna a Nermin Crnkic. Verím, že už v priebehu jarnej časti aktuálnej sezóny potvrdia svoju kvalitu a budú pre nás platnými posilami. Na jar nás čaká istých štrnásť ligových zápasov v krátkom časovom slede. Do každého musíme ísť so správnou mentalitou, prístupom a cieľom vyhrať. Prioritou pre nás bude stabilná výkonnosť a pokračovanie pozitívneho trendu z jesene, keď sa zmeny v tréningovom procese a spôsobe práce postupne začali pozitívne prejavovať na výsledkoch i výkonoch mužstva," povedal viceprezident ŠK Slovan Ivan Kmotrík ml.

Zimnú prípravu Slovana zhodnotil hlavný tréner Nikki Papavasiliou: "Mali sme priestor a výborné podmienky na prácu nielen na fyzických a herných parametroch. V tíme máme niekoľko nových hráčov, takže rovnako dôležité bolo, aby sme vytvorili dobrý kolektív. Chalani do mužstva rýchlo zapadli. Pre mňa je veľmi dôležité, aby sme boli ako jedna rodina a myslím si, že sa nám to podarilo dosiahnuť. Atmosféra v kabíne je pozitívna, hráči majú vysoko profesionálny prístup. V prípravných zápasoch sme testovali rôzne varianty a s tým, čo som videl, som bol spokojný. Podstatné však budú súťažné stretnutia, či už v lige alebo pohári. Máme víziu, ako by sa mal Slovan prezentovať a každý jeden zápas nás môže posunúť bližšie k jej naplneniu."

Dôležité novinky hlási pred začiatkom jarnej časti sezóny aj úsek mládeže Slovana Bratislava. V závere uplynulého kalendárneho roka klub oficiálne otvoril akadémiu v Prievoze. Najvyššiu mládežnícku kategóriu – starší dorast prevzal skúsený tréner Vladimír Koník. „Akadémia má v hierarchii nášho klubu významné miesto. Investovali sme do nej nemalé úsilie i finančné prostriedky. Ďalšie práce na infraštruktúre našej akadémie nás ešte len čakajú, no už dnes môžeme mladým hráčom ponúknuť kvalitné podmienky pre ich športový a osobnostný rast. Nadviazali sme spoluprácu s gymnáziom na Ostredkovej ulici, a pracujeme aj na ďalších projektoch, aby sme mohli čo najlepšie zladiť futbalovú prípravu so vzdelávaním," uviedol k tejto téme Ivan Kmotrík ml.