Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Fortunaliga

Tréneri fortunaligistov budú mať k dispozícii deväť hráčov na lavičke

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

Zmenu v počte hráčov na lavičke iniciovali kluby na minulom Prezídiu ÚLK po skončení základnej časti Fortuna ligy.

Bratislava 12. marca (TASR) - Prezídium Únie ligových klubov (ÚLK) rozhodlo o zmene týkajúcej sa počtu hráčov na lavičke pri zápasoch Fortuna ligy. Tréneri budú mať od prvého kola nadstavby k dispozícii o dvoch hráčov viac, čiže deväť.

Zmenu v počte hráčov na lavičke iniciovali kluby na minulom Prezídiu ÚLK po skončení základnej časti Fortuna ligy. "Keďže sa nám skončila základná časť a začína sa nadstavba, avizovaná zmena je možná. Kluby Fortuna ligy na poslednom Prezídiu ÚLK iniciovali zmenu, ktorá sa týka počtu hráčov, ktorí sú v daný majstrovský zápas k dispozícii trénerovi na lavičke náhradníkov. Doteraz platilo, že bolo trénerovi k dispozícii nanajvýš sedem hráčov, od prvého kola nadstavby môže v oficiálnom zápise figurovať o dvoch hráčov viac, čiže deväť. Celkovo tak môže sedieť na lavičke náhradníkov 18 delegovaných osôb vrátane realizačného tímu,“ vysvetlil prezident ÚLK Ivan Kozák.

Zmenu iniciovali kluby najmä z aktuálnych dôvodov súvisiacich s pandémiou Covid-19, keďže k dispozícii je aj v prebiehajúcej sezóne až 5 striedaní. Tréneri budú mať takto vyšší počet hráčov k dispozícii, väčšiu možnosť výberu a navyše fortunaligové skúsenosti môžu nabrať ďalší talentovaní mladíci.