Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

Trnava si podmanila Žilinu, Skalica podľahla Slovanu

Na snímke zľava hráč Žiliny Jakub Paur, hráč Trnavy Ivan Schranz a hráč Žiliny Ivan Santiago Diaz v zápase 29. kola Fortuna ligy FC Spartak Trnava - MŠK Žilina v Trnave v nedeľu 24. apríla 2016. Foto: TASR/Lukáš Grinaj

V súboji o štvrté miesto v tabuľke, ktoré zaručuje miestenku v pohárovej Európe, mohli hostia zo Žiliny otvoriť skóre už v 2. minúte.

Trnava 24. apríla (TASR) - V súboji o štvrté miesto v tabuľke a miestenku do pohárovej Európy vyhrali futbalisti Spartaka Trnava nad MŠK Žilina presvedčivo 3:0.

V súboji o štvrté miesto v tabuľke, ktoré zaručuje miestenku v pohárovej Európe, mohli hostia zo Žiliny otvoriť skóre už v 2. minúte. Hlavičku Švejdíka z bezprostrednej blízkosti však reflexívne vyrazil Jakubech. Potom sa k slovu dostali aj domáci a hneď svoju prvú šancu premenili na gól. Po peknej akcii a spolupráci dvojice Mikovič, Schranz sa presadil Depetris, ktorý zaznamenal svoj jedenásty presný zásah v aktuálnej sezóne. Hostia kontrovali zásluhou Paura. Útočník Žiliny však vo veľkej šanci zlyhal, keď kľučku mu vystihol Jakubech a zobral mu loptu z kopačky. Paur sa mohol rehabilitovať o niekoľko minút neskôr, ale trnavský brankár bol opäť na mieste. Festival nepremenených príležitostí v prvom polčase zakončil v 40. minúte Haskič, ktorý opäť len do dobre postaveného Jakubecha.

Krátko po zmene strán mohol zvýšiť na 2:0 Depetris, ale so strelou sa unáhlil a s jeho pokusom nemal Volešák väčšie problémy. Čo sa nepodarilo jemu, napravil v 66. minúte Schranz, ktorému gól pripravil striedajúci Baez. Trnava pokračovala v prevahe, svoj druhý presný zásah mohol pridať v 85. minúte Depetris, ale nepremenil pokutový kop. Domáci fanúšikovia sa napokon dočkali aj tretieho gólu, keď sa presadil ďalší striedajúci hráč Halilovič. Spartak po výhre 3:0 poskočil v tabuľke na štvrté miesto.

Martin Rusňák, tréner Trnavy: "Do 20. minúty sme hrali zle a mohli sme prehrávať 0:2. Potom sme začali Žilinu herne dobiehať a do polčasu sme dali jeden gól. V druhom polčase sme prejavili väčšiu túžbu po troch bodoch, dali sme ďalšie dva góly a tešíme sa z cenného víťazstva."

Adrián Guľa, tréner Žiliny: "Videli sme otvorený zápas, ktorý sa hral vo veľmi dobrej atmosfére, o ktorú sa postarali oba tábory fanúšikov. Mali sme niekoľko šancí v súperovej šestnástke, ktoré sme nevyužili. Naopak, vo vlastnej sme urobili niekoľko chýb, po ktorých sme inkasovali. Trnave k výhre gratulujem."


Fortuna liga 2015/2016 - 29. kolo:
Spartak Trnava - MŠK Žilina 3:0 (1:0)
Góly:
14. Depetris, 66. Schranz, 87. Halilovič. Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Horník - Volešák, 5550 divákov

zostavy a striedania:
Spartak:
Jakubech - Kadlec, Horník (46. Baez), Godál, Čonka - Greššák, Babatounde - Schranz (79. Halilovič), Jež (88. Koštál), Mikovič - Depetris

MŠK Žilina: Volešák - Vavro (69. Michlík), Švejdík (86. Hlohovský), Králik - Pečovský - Špalek, Diaz, Káčer (46. Škvarka), Letič - Haskič, Paur


Slovan si podmanil Skalicu


Futbalisti Slovana Bratislava zvíťazili v nedeľňajšom zápase 29. kola Fortuna ligy 2015/2016 doma nad nováčikom zo Skalice 2:0. "Belasí" tak majú v tabuľke na druhom mieste stále šesťbodovú stratu na lídra a majstra AS Trenčín. Do konca tohto ročníka FL zostáva odohrať štyri kolá.

Na takmer ľudoprázdnom štadióne sa v prvom polčase hral priemerný futbal. Domáci favorit podľa očakávania tvoril, outsider sa bránil. Ako prvý to nebezpečnejšie skúsil len 17-ročný domáci Kele, ktorý hral po ligovom debute proti Trnave ako striedajúci hráč prvýkrát v základe Slovana. V 11. minúte ale jeho tečovaný pokus brankár hostí Fišan s námahou vyrazil. Divákov zahriala potom až v 24. minúte hlavička Vitteka, ale bez gólového efektu. Aktívny Kele sa dostal z ostrého uhla k zakončeniu o štyri minútky, ale Fišana neprepálil. Slovanu chýbala finálna prihrávka, hostia sústredene bránili. Jediný gólový moment prvého polčasu sa tak zrodil v 40. minúte. Milinkovič získal loptu na vlastnej polovici, vyslal do behu rýchleho Keleho, ktorý predbehol obrancu a s prehľadom obhodil vybehnuvšieho Fišana. Hostia mohli rýchlo odpovedať, ale v 42. minúte hlavičku Jakubeka výborne vyrazil na roh Mucha.

Obraz hry sa nezmenil ani v druhom dejstve. V 48. minúte mohol upokojiť na 2:0 Vittek, po spätnej prihrávke zo stredu šestnástky ale napálil nad. Slovan sa snažil o druhý gól, v 54. minúte to skúsil v prieniku z uhla Milinkovič, ale Fišan kryl. A rovnaký hráč nevyužil po hodine hry dobrú pozíciu, keď bol opäť pred Fišanom, spracoval, namieril, ale ľavačkou minul vzdialanejšiu žrď. Hra potom upadla, chýbala ucelenejšia akcia, Skalica cítila šancu, ale dopredu nebola veĺmi nebezpečná. Domáci s výsledkom hazardovali, v 82. minúte mohol Slovan inkasovať, Jakubek po ostrom centri do šestnástky koníčkom hlavičkoval dobre, obrana ale zblokovala na roh a po ňom sa neujala ani hlavička Dobrotku. A tak udrelo o chvíľku na druhej strane, Podaný pekne vnikol do pokutového územia a jeho prihrávku zasunul do siete Savičevič. Slovan síce herne neoslnil, ale získal dôležité body, ktoré ho držia v boji o titul.

Niki Papavasiliou, tréner Slovana: "Takéto zápasy sú vždy ťažké. Hráčov som na to upozorňoval, ale hrali sme inak ako v derby. Je to odlišné. Začali sme dobre, mali sme šance, ale dali sme len gól. V druhom polčase sme z ničoho nič prestali hrať. Skalica ožila a my sme jej dali nádej. Už sme sa sústredili na koniec, našťastie sme dali druhý gól. Teraz nás čaká rozhodujúcu týždeň, máme Trenčín vo finále pohára, potom Žilinu a Trenčín v lige. Sme pripravení sa s tým popasovať. Trénerovi Skalice prajem v lige ešte úspešné zápasy."

Štefan Horný, tréner Skalice:"Slovan bol favorit, chceli sme ho potrápiť. Dlho sa nám to darilo. V prvom polčase sme mali dobrú obrannú fázu, ale zbytočne sme dostali gól do šatne. V druhom polčase sme oživili útočnú fázu a Jakubek zahodil čistú šancu, siahali sme po bode. Nemáme ani jeden, ale taký je futbal. Slovanu gratulujem k výhre."


Slovan Bratislava - MFK Skalica 2:0 (1:0)Góly: 40. Kele, 85. Savičevič.
Rozhodoval:
Mastiš, ŽK: Milinkovič - Piroska, Hlinka, 842 divákov.

zostavy a striedania:
Slovan:
Mucha - Kotula, Sekulič, Dielna (66. Saláta), Podaný - de Kamps (46. Scott) - Crnkič (46. Savičevič), Simovič, Milinkovič - Kele - Vittek

Skalica: Fišan – Vrablec (62. Šebesta), Dobrotka, Hudák, Záhumenský – Hlavatovič, Hlinka, Neoveský (80. Mazan), Ulrich (58. Masaryk) - Piroska - Jakubek

Po stretnutiach 29. kola futbalovej Fortuna ligy 2015/2016 je na čele poradia strelcov s pätnástimi gólmi Trenčan Matúš Bero.

Poradie strelcov po stretnutiach 29. kola:
15 gólov: Matúš Bero (Trenčín)

11 gólov: Leandre Gael Tawamba Kana (Zlaté Moravce), David Alberto Depetris (Trnava)

10 gólov: Gino van Kessel (Trenčín), Tamás Priskin, Róbert Vittek (obaja Slovan Bratislava), Peter Sládek (Myjava)

9 gólov: Ákos Szarka, Erik Pačinda (obaja Dunajská Streda), Miloš Lačný (Ružomberok)

7 gólov: Marques de Souza (Zlaté Moravce), Martin Mikovič (Trnava), Marko Milinkovič (Slovan Bratislava), Nermin Haskič (Žilina)

6 gólov: Matej Jelič, William Alves de Oliveira, Jaroslav Mihalík, Jakub Paur (všetci Žilina), Filip Hlohovský (Senica 3 / Žilina 3), Martin Jakubko (Ružomberok), Wesley Moraes Ferreira Da Silva (Trenčín), Erik Daniel (Myjava), Adam Zreľák (Slovan Bratislava)

5 gólov: Jakub Hromada (Senica), Peter Gál-Andrezly (Podbrezová), Michal Gašparík (Skalica), Vernon de Marco Morlacchi (Michalovce), Stuart Schet, Ryan Koolwijk (obaja Trenčín)

4 góly: Andrej Lovás (Ružomberok), Milan Škriniar (Žilina), Stanislav Danko (Michalovce), Štefan Pekár, Frederik Bílovský (obaja Myjava), Ľubomír Ulrich, Michal Jakubek (obaja Skalica), Jozef Dolný (Senica), Ibrahim Rabiu (Trenčín), Pape Macou Sarr (Dunajská Streda), Ivan Schranz (Trnava).

3 góly: Jan Kalabiška, Michal Klec (obaja Senica), Mirzad Mehanovič, Juraj Pančík, Roman Sabler, Pablo Podio (všetci Podbrezová), Mário Kurák, Ivan Lietava (obaja Skalica), Peter Orávik (Zlaté Moravce), Tomáš Ďubek, Michal Faško (obaja Ružomberok), Tomáš Kóňa (Myjava), Branislav Ľupták (Dunajská Streda), Dominik Kunca, Nikola Lukič, Michal Hamuľak, Patrik Vajda (všetci Michalovce), Nikolas Špalek (Žilina), Samuel Ojim Kalu (Trenčín)

2 góly: Erik Sabo, Haris Harba, Róbert Jež, Emir Halilovič, (všetci Trnava), Noé Achille Kwin Amban, Jakub Brašeň, Vojtech Horváth, Marin Ljubičič (všetci Dunajská Streda), David Guba, Stefan Maierhofer (obaja Trenčín), Ľuboš Kupčík, Andrej Rendla, Jaroslav Kostelný (všetci Podbrezová), Martin Regáli, Martin Koscelník (obaja Michalovce), Dominik Kružliak, Gagig Daghbašjan, Lukáš Lupták, Štefan Zošák (všetci Ružomberok), Miroslav Káčer, László Bénes, Ernest Olivier Mabouka Massousssi (všetci Žilina), Samuel Mráz, Petr Pavlík, Róbert Pillár (všetci Senica), Pavol Masaryk (Ružomberok 1 / Skalica 1), František Kubík, Kornel Saláta, Nermin Crnkič, Slobodan Savičevič (všetci Slovan Bratislava), Stefan Cebara, Mourukou Farras Bamba (obaja Zlaté Moravce), Tomáš Marček, Dávid Škutka (obaja Myjava)

1 gól: Martin Boszorád, Marek Sapara, Ján Maslo (všetci Ružomberok), Peter Mazan, Daniel Šebesta, Lukáš Hlavatovič, Peter Vaško, Martin Dobrotka, Marek Hlinka (všetci Skalica), Milan Rundič, Aliko Mohammed Bala, Denis Jančo, Kingsley Madu, Jakub Holúbek, Matúš Opatovský, James Lawrence (všetci Trenčín), Juraj Piroska, Denis Duga, Ľuboš Kolár (všetci Myjava), Marin Glavaš, Josip Krznarič, Armando Mance, Toni Tipurič, Alen Ploj, Dejan Školník, Danijel Majkič (všetci Zlaté Moravce), Dávid Hudák, Nicolas Ezequiel Gorosito, Filip Oršula, Mauro Ezequiel Gonzalez, Kevin Kele (všetci Slovan Bratislava), Tomáš Komara, Jakub Kosorin, Dávid Leško (všetci Senica), Michal Škvarka, Lukáš Čmelík, Denis Vavro, Martin Králik, Bojan Letič, Jakub Michlík, Ivan Santiago Diaz (všetci Žilina), Alen Milunovič, Blažej Vaščák, Mário Almaský, Milovan Kapor, Nikola Andrič, Pavol Šafranko, Matej Kochan, Miroslav Viazanko (všetci Podbrezová), Milan Šimčák, Samuel Garcia Bayón, Emmanuel Mensah (všetci Michalovce), Jose Casado, Jakub Vojtuš, Marek Janečka, Aldo Omar Baéz, Boris Godál, Tomáš Majtán, Miloš Nikolič, Lukáš Mihálik, Martin Košťál (všetci Trnava), Peter Štepanovský, Róbert Polievka, Alfredo Stephens, Roland Černák (všetci Dunajská Streda)

Vlastné góly: Jakub Hromada (Senica), Milan Šimčák (Michalovce), Tomáš Marček, Lukáš Beňo (obaja Myjava), Toni Tipurič (Zlaté Moravce), Miloš Nikolič (Trnava)