Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Fortunaliga

ÚLK potvrdila klubom súpisky, Kozák: Jarná časť sa môže začať

Na snímke prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák (vpravo) a výkonný riaditeľ ÚLK Michal Mertinyák počas tlačovej konferencie ÚLK pred jarnou časťou Fortuna ligy 2015/2016, 24. februára 2016 v Bratislave. Foto: TASR - Martin Baumann

Funkcionári ÚLK na stredajšej tlačovej konferencii prezradili, že od novej sezóny 2016/2017 sa im podarí skrátiť nepopulárnu zimnú prestávku o jeden týždeň, jesenná časť sa tak skončí až 10. decembra.

Bratislava 24. februára (TASR) - Zápasom 20. kola MFK Skalica - MŠK Žilina, ktorého dejiskom bude štadión v Senici, odštartuje v piatok 26. februára jarná časť futbalovej Fortuna ligy 2015/2016. Podľa prezidenta Únie ligových klubov (ÚLK) Ivana Kozáka sa najvyššia súťaž môže začať bez problémov, keďže všetkým dvanástim klubom riadiaci orgán FL potvrdil súpisky a nevyskytli sa žiadne administratívne problémy.

"Jarná časť môže odštartovať, kluby po administratívnej stránke splnili všetky podmienky. Teší ma, že Fortuna liga začala byť lákadlom pre hráčov so zaujímavou históriou, z legionárov ide napríklad o Maierhofera alebo Pliatsikasa, ktorí prišli v zime do Trenčína, respektíve do Slovana. Verím, že aj vďaka nim zvýšime návštevnosť na štadiónoch, ktorá má stúpajúci trend. Jarná časť určite sľubuje zaujímavé zápasy," uviedol na stredajšej tlačovej konferencii prezident ÚLK Ivan Kozák. Z každého ligového kola odvysielajú televízne spoločnosti Dajto, RTVS a Arena Sport od piatka do nedele tri priame prenosy.

Funkcionári ÚLK na stredajšej tlačovej konferencii prezradili, že od novej sezóny 2016/2017 sa im podarí skrátiť nepopulárnu zimnú prestávku o jeden týždeň, jesenná časť sa tak skončí až 10. decembra. "Našou ambíciou je skracovať zimnú prestávku a urobili sme pre to aj konkrétne kroky, keď sme termínovú listinu pre novú sezónu 2016/2017 posunuli o jeden týždeň. Toto rozhodnutie je správne, lebo máme štadióny, ktorých infraštruktúra sa za uplynulé roky podstatne zlepšila. Vyhrievané ihriská sú takmer na všetkých štadiónoch, takže sa na nich môžu hrať zápasy aj v prípade nepriaznivých podmienok," informoval Kozák o novinkách v kalendári najvyššej súťaže.

V jarnej časti tohto ročníka sa zápasy Fortuna ligy budú hrať s novou loptou Beau Jeu, ktorá bude v akcii aj na EURO 2016 vo Francúzsku. ÚLK pre spopularizovanie slovenského ligového futbalu prinesie divákom nový televízny magazín Esencia futbalu v spolupráci s huste.sk. Pôjde o 20-minútovú reláciu, v ktorej budú odborníci a videonalytik rozoberať jednotlivé zápasy a herné situácie. Pokračuje aj úspešný projekt Cesta s trofejou, v jarnej časti ju čaká ďalších šesť zastávok. Začína v Zlatých Moravciach a končí na Slovane.

Liga vyvrcholí 21. mája záverečným 33. kolom. Titul obhajuje AS Trenčín, ktorý má na čele tabuľky sedembodový náskok pred bratislavským Slovanom. Práve ich vzájomný súboj bude v sobotu šlágrom prvého jarného kola.

Program 20. kola Fortuna ligy 2015/2016:
piatok 26. februára o 18.00 MFK Skalica - MŠK Žilina /v Senici/
sobota 27. februára o 15.45 AS Trenčín - ŠK Slovan Bratislava, o 17.00 MFK Zemplín Michalovce - FC Spartak Trnava, ŽP Šport Podbrezová - FK Senica, ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok
nedeľa 28. februára o 14.00 DAC 1904 Dunajská Streda - Spartak Myjava