Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Fortunaliga

ViOn chce na jar obhájiť post v prvej 6-ke napriek covidovej príprave

Na snímke futbalisti ViOnu sprava Tomáš Ďubek, Alexandros Kyziridis a Filip Balaj sa tešia po strelení gólu počas zápasu 14. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC ViOn Zlaté Moravce-Vráble v Bratislave v nedeľu 22. novembra 2020. Foto: TASR - Jaroslav Novák

V príprave Vion odohral len jeden duel, s Podbrezovou prehral 0:2.

Zlaté Moravce 4. februára (TASR) - Futbalisti ViOn-u Zlaté Moravce chcú v jarnej časti Fortuna ligy 2020/2021 nadviazať na mimoriadne vydarenú jeseň, po ktorej im v tabuľke najvyššej slovenskej súťaže patrí 4. miesto. A to aj napriek mimoriadne komplikovanej zimnej príprave, v ktorej pre koronavírus v mužstve trénovali skrátený čas a odohrali len jeden prípravný zápas.

ViOn odštartuje jar už v sobotu 6. februára, keď v dohrávke 18. kola privíta Trnavu. Predseda predstavenstva Martin Ondrejka na štvrtkovej online tlačovej konferencii vyjadril športovú ambíciu dostať sa do nadstavbovej skupiny o titul: "Hoci bola príprava špecifická veríme, že sa budeme prezentovať podobne ako na jeseň a dostaneme sa do prvej šestky. Je to taký tichý cieľ."

V kádri nastal minimálny pohyb, odišiel Vladimír Takáč, ktorému sa skončila zmluva. V kolonke príchodov svieti len meno Marek Švec z Dunajskej Stredy. Tréner Ľuboš Benkovský verí, že sa zložitá príprave negatívne na výsledkoch mužstva neodrazí. "Bola to toľko skloňovaná špecifická príprava. Veríme, že sa aj ďalej budeme prezentovať spôsobom ako doteraz. Že tie vylepšenia, ktoré sme urobili budú fungovať. Veríme, že hráči sú pripravení. Koronavírus bol komplikácia, ktorú sme nemohli ovplyvniť. Veríme, že sme dokázali vyladiť formu už na tento prichádzajúci zápas," povedal médiám 31-ročný kormidelník.

V príprave Vion odohral len jeden duel, s Podbrezovou prehral 0:2. "Mali sme plán, ktorý sme si pripravili ešte v novembri a v decembri. Napokon sme mali len jeden zápas. Je to adekvátne našej príprave, takto to je a takto to berieme," skonštatoval kouč, ktorý sa tiež vyjadril k športovým ambíciám tímu: "Máme postupné ciele. Prvý schodík bol záchrana, druhý prvá šestka. Ak to zvládneme, príde ďalší, postupnosť musí byť. Hráči a aj ja ako tréner máme motiváciu dosiahnuť naše ciele."

Za kabínu dostal slovo kapitán Tomáš Ďubek: "Toto bola asi moja najšpecifickejšia zimná príprava, akú som zažil. Krátka s jedným zápasom. Strašne sa už tešíme na ligové zápasy, kedy to už vypukne. V kabíne cítiť adrenalín, sme nachystaní." Aj 34-ročný stredopoliar patril k početným hráčom, ktorí prekonali ochorenie COVID-19. "Aj som prekonal koronavírus, dostal som to pod stromček a našťastie som mal ľahší priebeh. Dva dni boli ťažšie, no viem, že chalani mali ťažšie priebehy. Ale dalo sa to zvládnuť, sme trénovaní," priznal líder kabíny, ktorý uviedol, že až jar ukáže ako sa na výkonoch mužstva odrazia pandemické komplikácie: "Sme radi aj za jeden prípravný zápas. Aj ten ukázal, že čo a ako. Uvidíme na konci súťaže, či to bolo dobré. Až na konci sezóny budeme bilancovať. A uvidíme už teraz v sobotu."

káder ViOn-u Zlaté Moravce na jarnú časť Fortuna ligy 2020/2021:



brankári: Adrián Chovan, Patrik Lukáč
obrancovia: Matej Moško, David Haspra, Martin Tóth, Jozef Menich, Peter Čögley, Marko Vujič, Michal Pintér, Martin Chren, Matúš Čonka
stredopoliari: Tomče Grozdanovski, Martin Kovaľ, Anton Sloboda, Tomáš Ďubek, Marián Šmatlák, Denis Duga, Peter Orávik, Adam Mihálik, David Hrnčár
útočníci: Marek Švec, Filip Balaj

príchody: Marek Švec (Dunajská Streda)
odchody: Vladimír Tkáč (koniec zmluvy)