Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Fortunaliga

Weiss st. vzal stratu bodov na seba, Struhár: Zaslúžená remíza

Na snímke tréner ŠK Slovan Vladimír Weiss v zápase F-skupiny Európskej konferenčnej ligy ŠK Slovan Bratislava - Paok Solún v Bratislave vo štvrtok 25. novembra 2021. Foto: TASR - Jaroslav Novák

Obhajca titulu sa ujal vedenia v 5. minúte, keď sa po rohu strelou z voleja presadil trénerov syn Vladimír Weiss ml. Na ďalšie góly domáceho tímu však trojtisícová návšteva čakala márne.

Bratislava 12. marca (TASR) - Futbalisti Slovana Bratislava prišli v sobotnom zápase nadstavbovej časti Fortuna ligy o víťazstvo nad Ružomberkom v nadstavenom čase. Ich tréner Vladimír Weiss st. vzal vinu za stratu bodov v šlágri 2. kola skupiny o titul na seba, keď mu podľa jeho slov nevyšli striedania v závere. Hostia potvrdili, že sa "belasým" proti nim hrá ťažko a z Tehelného poľa si po remíze 1:1 odviezli bod, ktorý môže mať pre nich cenu zlata v boji o druhé miesto.

"Nikdy som nešiel brániť, neviem, čo mi to napadlo. Moja chyba, pretože sme záver nezvládli. Pred gólom Rymarenka sme mali prerušiť hru. Prehrali sme tri súboje po sebe v priebehu jeden a pol sekundy. Prišiel trest a stratili sme dva body," sypal si popol na hlavu tréner Slovana, ktorý v závere chcel brániť najtesnejší výsledok a z tohto dôvodu poslal na trávnik Lukáša Pauscheka s Guramom Kašiom.

Obhajca titulu sa ujal vedenia v 5. minúte, keď sa po rohu strelou z voleja presadil trénerov syn Vladimír Weiss ml. Na ďalšie góly domáceho tímu však trojtisícová návšteva čakala márne. "V prvom polčase sme boli lepším mužstvom, mali sme 2-3 gólové pološance. Viedli sme po peknej štandardke, ale v takomto zápase treba dať druhý gól. Šancí na to bolo dosť, skórovať mohol Tigran, Jardo Zmrhal šiel sám na bránu, ale v druhom polčase sme neboli v útoku takí dôrazní. Ružomberok získal bod, k čomu mu gratulujem. My sme boli málo efektívni, to je jediné, čo môžem mužstvu vyčítať," dodal Weiss st. Jeho zverenci majú na čele tabuľky 12-bodový náskok pred Trnavou a Ružomberkom, pričom Spartak môže skresať manko v nedeľnom krajskom derby v Dunajskej Strede.

Na snímke zľava Ibrahim Rabiu (Bratislava) a Kristóf Domonkos (Ružomberok) počas zápasu 2. kola skupiny o titul vo Fortuna lige medzi ŠK Slovan Bratislava a MFK Ružomberok v Bratislave v sobotu 12. marca 2022.
Foto: TASR - Dano Veselský


Srdnato bojujúci Ružomberčania sa dočkali odmeny v nadstavenom čase. Akciu potiahol po pravej strane neúnavne bojujúci Martin Regáli a jeho menovec Rymarenko zblízka prekonal Adriána Chovana. Regáli bol najlepší hráč hostí, pochvalu si vyslúžil aj od domáceho kouča: "Je to dobrý hráč, ktorý má srdce pre futbal. Je obojnohý, dynamický. Zmenil priebeh tohto zápasu v náš neprospech." Slovan prišiel už v 27. minúte o zraneného Jabu Kankavu, po hodine hry musel opustiť ihrisko z rovnakých príčin aj Ibrahim Rabiu. "Kankava je extratrieda na našu ligu, neprehral jediný súboj o loptu. Jeho silová hra je pre nás nenahraditeľná. Spolu s Vladom sú miláčikovia publika, dokazujú to svojimi výkonmi. Jeho nástupca Agbo nehral zle, ale rieši situácie inak ako on. Potom sa zranil Ibi a prepadávali sme v strede, aj preto som sa snažil vzadu to zavrieť striedaniami," dodal kormidelník Slovana na margo zranenia skúseného Gruzínca, ktorého v lete priviedol do Bratislavy.

Kolega Weissa st. z ružomberskej lavičky Peter Struhár vyrukoval proti favoritovi so systémom 4-4-2 a táto taktika mu vyšla. "Zámer, s ktorým sme išli na Tehelné pole, sa nám podarilo vykonať. Ku koncu zápasu sme zaslúžene strelili vyrovnávajúci gól. Do 15. minúty sme však hrali so strachom a nestalo sa to tu prvýkrát. Za druhý polčas musím hráčov pochváliť. Išli sme za gólom, chceli sme získať bod a som rád, že sa nám to podarilo," uviedol Struhár.