Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Fortunaliga

Žilina zdolala v 11. kole Fortuna ligy Liptovský Mikuláš 4:2

Na snímke radosť z gólu hráčov Žiliny počas 11. kola Fortuna ligy MŠK Žilina – MFK Tatran Liptovský Mikuláš na futbalovom štadióne v Žiline dňa 17. septembra 2022. Foto: TASR - Erika Ďurčová

Žlto-zelení smerovali za víťazstvom od úvodu. Po góloch Samuela Gidla a Adriána Kaprálika viedli 2:0 už v 22. minúte.

Žilina 17. septembra (TASR) - Futbalisti MŠK Žilina si v sobotňajšom stretnutí 11. kola Fortuna ligy poradili s posledným tímom súťaže Liptovským Mikulášom 4:2. Liptáci tak majú naďalej v kolónke víťazstiev nulu.

Žlto-zelení smerovali za víťazstvom od úvodu. Po góloch Samuela Gidla a Adriána Kaprálika viedli 2:0 už v 22. min. Erik Jendrišek v 37. min síce dal kontaktný gól, no Žilinčania okamžite o minútu odpovedali, presadil sa Timotej Jambor. Domáci už potom nemali problém si víťazstvo postrážiť. Po zmene strán pridal ďalší zásah zásah Dávid Ďuriš. V úplnom závere výsledok iba upravil Rastislav Václavík. Žilina je v tabuľke priebežne tretia.



Fortuna liga - 11. kolo:

MŠK Žilina - MFK Tatran Liptovský Mikuláš 4:2 (3:1)

Góly: 7. Gidi, 22. Kaprálik, 38. Jambor, 57. Ďuriš – 37. Jendrišek, 88. Václavík. Rozhodovali: Ruc – Halíček, Zemko, ŽK: Kaprálik, Kopas, Leitner, Myslovič - Jendrišek, Totka, Václavík

Žilina: Belko – Rusnák (78. Rusnák), Leitner, Nemčík, Bari (65. Kopásek) – Myslovič (78. Galčík), Kopas, Gidi (63. Stojčevski) – Kaprálik, Jambor (63. Jinril), Ďuriš

L. Mikuláš: Sváček – Totka, Mihal, Bedecs, Župa – Václavík, Káčerík, Filinský – Gaži (69. Staš), Jendrišek (78. Voško), Nečas (78. Matoš)




Hlasy po zápase:

Jaroslav Hynek, tréner MŠK Žilina: "Začali sme zápas veľmi dobre, myslím si, že sme sa dobre pripravili na súpera a vyšiel nám úvod. Súper zareagoval na gól brvnom, to nás prebudilo a dali sme druhý gól. Potom sme však hrali pasívne, čo trvalo dlhý čas a Liptáci to dokázali využiť gólom na 2:1. Počas prestávky sme si veľa vecí povedali, do druhého polčasu sme nastúpili koncentrovanejšie, ale aktivita bola stále priemerná. Striedaniami sme zmenili organizáciu hry najmä v strede poľa, čo nám pomohlo a mali sme viacero brejkových situácií, ktoré sme však mali lepšie dohrať. Pasivitou to vyzeralo, že zápas chceme len dohrať, ale nebolo to tak. My sme dnes zápas zvládli efektívnejšie ako súper a vyhrali sme."


Jozef Kostelník, tréner MFK L. Mikuláš: "Čo sa týka hry, tak sme odohrali dobrý, vyrovnaný zápas s výbornou Žilinou, chlapci sú veľmi dobre pripravení takticky aj kondične. Chýbalo nám šťastie v zakončení, trikrát sme nastrelili konštrukciu bránky, v závere polčasu Rusnák vykopol loptu z bránkovej čiary. Doplatili sme na svoje chyby v prvom aj druhom polčase a toto sa opakuje zápas čo zápas."