Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Advocaat sa stal novým trénerom Fenerbahce Istanbul

Tréner Dick Advocaat. Foto: TASR/AP

Advocaat iba v máji tohto roka prijal miesto asistenta trénera národného tímu Holandska Dannyho Blinda, no po ponuke Fenerbahce sa funkcie vzdal.

Istanbul 17. augusta (TASR) - Holanďan Dick Advocaat sa stal novým trénerom tureckého futbalového klubu Fenerbahce Istanbul, kde pôsobia aj slovenskí reprezentanti Martin Škrtel a Miroslav Stoch. Vo funkcii strieda Portugalčana Vitora Pereiru, ktorý s tímom neuspel v predkole Ligy majstrov proti AS Monaco.

Advocaat iba v máji tohto roka prijal miesto asistenta trénera národného tímu Holandska Dannyho Blinda, no po ponuke Fenerbahce sa funkcie vzdal. "Fenerbahce mi dalo neuveriteľnú ponuku a ja som ju prijal. Naozaj sa teším, že budem pracovať v tomto tureckom veľkoklube. V mojom veku je to krásna výzva," uviedol pre holandské médiá 68-ročný svetobežník. Naposledy pôsobil ako kouč anglického Sunderlandu, kde skončil v októbri 2015.

Fenerbahce bude po vypadnutí z Ligy majstrov na kontinentálnej scéne pokračovať v Európskej lige, kde ho v play off o skupinovú fázu čaká dvojzápas s Grasshoppersom Zürich.