Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Al-Khelaifi pred švajčiarsky súd, s Valckem figurujú v korupčnej kauze

Nasser Al-Khelaifi Foto: TASR AP

Pred súd sa postaví aj bývalý generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke, toho obžalovali z prijímania úplatkov a falšovania dokumentov.

Bern 20. februára (TASR) - Prezident francúzskeho futbalového klubu Paríž St. Germain Nasser Al-Khelaifi sa bude pred švajčiarskym súdom zodpovedať z úplatkárstva. Tamojšia prokuratúra ho obžalovala v súvislosti s predajom vysielacích práv na majstrovstvá sveta.

Pred súd sa postaví aj bývalý generálny sekretár Medzinárodnej futbalovej federácie (FIFA) Jerome Valcke, toho obžalovali z prijímania úplatkov a falšovania dokumentov. V prípade figuruje aj tretia osoba, ktorej kladú za vinu úplatkárstvo a podnecovanie Valckeho k falšovaniu.

Al-Khelaifi okrem PSG vlastní aj televíziu BeIN Sports, zároveň je člen exekutívy Európskej futbalovej únie (UEFA). Obžaloba je výsledok trojročného vyšetrovania. Katarský funkcionár odmietol akékoľvek ilegálne konanie. "Som si úplne istý, že obvinenie sa ukáže ako neopodstatnené," citovala zo stanoviska Al-Khelaifiho agentúra AFP.