Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Angela Merkelová verí, že Nemecko získa titul

Na snímke nemecká kancelárka Angela Merkelová. FOTO TASR/AP

Nemecká kancelárka už mužstvo v Brazílii podporovala počas jeho úvodného zápasu s Portugalskom.

Rio de Janeiro 13. júla (TASR) - Nemecká kancelárka Angela Merkelová sa pred finálovým zápasom futbalových MS 2014 stretla s ruským prezidentom Vladimirom Putinom.

„Merkelová pricestovala do Brazílie, aby videla zápas Nemecka s Argentínou a Putin ako predstaviteľ hostiteľskej krajiny MS 2018,“ informuje agentúra Reuters. Žiadne ďalšie podrobnosti zo stretnutia oboch politikov nie sú známe. Obaja sú v telefonickom kontakte od vypuknutia krízy na Ukrajine.

Nemecká kancelárka Angela Merkelová je presvedčená, že jej krajania vybojujú v nedeľňajšom finále futbalových MS titul po triumfe nad Argentínou. Informovala agentúra AP.

"Nebude to jednoduché, po víťazstve 7:1 nad Brazíliou už každý vidí trofej doma," povedala Merkelová pre televíziu ZDF. "Každé finále je ťažké, netrúfam si predpovedať výsledok. Ale budem držať palce nášmu tímu," dodala kancelárka.

S Merkelovou vycestuje do Rio de Janeira aj prezident krajiny Joachim Gauck. Nemecká kancelárka pritom už v Brazílii bola, mužstvo podporovala počas jeho úvodného zápasu s Portugalskom (4:0).