Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Anglickej lige hrozia za možné zrušenia sezóny sankcie od vysielateľov

Ilustračná foto. Foto: TASR - Marko Erd

Pokutu by si mohli uplatniť spoločnosti s vysielacími právami ako refundáciu za neuskutočnené televízne prenosy.

Londýn 4. apríla (TASR) - Anglickej futbalovej Premier League hrozia v prípade predčasného ukončenia sezóny sankcie až do výšky 865 miliónov eur. Vedenie súťaže o tom v sobotu informovalo zástupcov hráčov počas konferenčného hovoru.

Pokutu by si mohli uplatniť spoločnosti s vysielacími právami ako refundáciu za neuskutočnené televízne prenosy. Vedenie Premier League v sobotu v rozhovoroch s hráčskou asociáciou PFA i trénerskou úniou LMA vysvetľovalo, prečo žiada o plošné zníženie platov v lige o 30 percent.

Konferenčný hovor trval podľa BBC necelú hodinu, rokovania o znížení platov by mali pokračovať na budúci týždeň. Vedenie ligy zároveň informovalo, že po obnovení súťaže sa takmer s istotou bude hrať za zatvorenými dverami bez účasti divákov.

Okrem sankcií od vysielateľov hrozia po prerušení súťaže v Premier League ďalšie straty v stovkách miliónov eur zo sponzorských zmlúv a pre výpadky príjmov v dňoch jednotlivých zápasov.

V Británii hlásili v sobotu celkovo 41.903 prípadov ochorenia COVID-19. Zdravotným komplikáciám vyvolaným koronavírusom SARS-CoV-2 tam podľahlo už 4313 osôb.