Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

V manchesterskom derby triumf City, Spurs otočili duel s Aston Villou

Argentínsky útočník City Sergio Agüero (uprostred) strieľa na bránku v zápase 10. kola anglickej Premier League Manchester City - Manchester United 2. novembra 2014. Foto: TASR/AP

Manchester United dohrával zápas bez obrancu Chrisa Smallinga, ktorý videl v 39. minúte červenú kartu.

Londýn 2. novembra (TASR) - Futbalisti Manchestru City zvíťazili v nedeľňajšom mestskom derby nad rivalom United 1:0. Jediný gól súboja na Etihad Stadium strelil v 63. minúte argentínsky útočník Sergio Agüero, ktorý sa s desiatimi presnými zásahmi osamostatnil na čele tabuľky ligových strelcov. ManU dohrával zápas bez obrancu Chrisa Smallinga, ktorý videl v 39. minúte červenú kartu. Citizens figurujú v tabuľke anglickej Premier League po 10. kole naďalej na treťom mieste, na druhý Southampton strácajú dva body, na vedúcu Chelsea Londýn šesť. "Červeným diablom" patrí až deviata priečka.

Prvý polčas priniesol iba málo futbalového vzruchu. V 21. minúte si nabehol na prihrávku do "vápna" domáci Navas, ale strelu umiestnil do stredu bránky, kde stál pripravený de Gea. Brankár ManU vzápätí predviedol výborný zákrok pri šanci argentínskeho kanoniera Agüera. V závere polčasu skomplikoval zápas hosťom obranca Smalling, ktorý inkasoval v rýchlom slede dve žlté karty a v 39. minúte putoval predčasne pod sprchy. Tesne pred odchodom do kabín sa rútil Yaya Touré do tutovky, ktorú mu zmaril Rojo, keď sa mu vrhol pod nohy. V druhom dejstve prišla očakávaná územná prevaha City. Tí korunovali svoj tlak v 63. minúte, keď po prízemnom centri Clichyho nedal ľavačkou zo siedmich metrov de Geovi šancu kanonier Agüero. V 75. minúte mohol zvýšiť náskok domácich Navas, ktorý nastrelil spojnicu de Geovej brány, predtým sa ocitol v šanci útočník ManU van Persie, ktorý si však vylámal zuby na pozornom Hartovi. Záverečná fáza patrila United, no hosťom sa aj napriek obrovskej snahe už vyrovnať nepodarilo.

Citizens tak ukončili sériu troch prehier vo všetkých súťažiach. Po Liverpooli sa stali iba druhým tímom v histórii Premier League, ktorý vyhral nad ManU štyri zápasy v rade.

Obranca anglického futbalového klubu Manchester United Marcos Rojo si v nedeľnom mestskom derby s Manchestrom City (0:1) vykĺbil ľavé rameno.

Obranca ManU Rojo si vykĺbil rameno

Hráč Manchestru United Marcos Rojo na nosidlách
Foto: TASR/AP
Argentínskeho reprezentanta museli v 55. minúte duelu po súboji s obrancom City Martinom Demichelisom vyniesť z ihriska na nosidlách. "Má vykĺbené rameno. V tejto chvíli nevieme, kedy sa vráti," citovala agentúra AP slová trénera "červených diablov" Louisa van Gaala. Podľa slov kouča Rojo určite neodohrá sobotňajší zápas s Crystal Palace.

Luis van Gaal sa hneval na Smallinga

Hráči United majú po desiatich ligových dueloch na konte iba 13 bodov, čo je najmenej od sezóny 1986/87. Tréner "červených diablov" Louis van Gaal mal po zápase ťažké srdce na Smallinga, ktorý úplne zbytočne oslabil svoj tím. "Nevidel som ako dostal prvú žltú kartu, ale to, čo spravil pred druhou, rozhodne nebolo múdre. Čo na to povedať? Nemôžeme si v takomto zápase dovoliť červenú kartu. S 10 hráčmi je veľmi ťažké vyhrať tento duel. Ako tréner som však hrdý na to, čo sme predviedli v záverečných dvadsiatich minútach, ukázali sme neuveriteľnú silu vôle. Mali sme vtedy skórovať," citovala agentúra Reuters slová holandského kouča.

V druhom nedeľňajšom zápase zvíťazil Tottenham na ihrisku Aston Villy 2:1. Domáci viedli od 16. minúty po góle Andreasa Weimanna, v 65. minúte však dostal červenú kartu Belgičan Christian Benteke a hostia početnú prevahu využili, keď presnými zásahmi Nacera Chadliho a Harryho Kanea v samom závere otočili skóre.

sumár - 10. kolo:

Manchester City - Manchester United 1:0 (0:0)
Gól: 63. Agüero, ČK: 39. Smalling (United) po druhej ŽK

Aston Villa - Tottenham 1:2 (1:0)
Góly: 16. Weimann - 84. Chadli, 90. Kane, ČK: 65. Benteke (Aston Villa)