Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Araujo si poranil zadný stehenný sval, možno príde o Clasico

Futbalista Barcelony Ronald Araujo leží v bolestiach na trávniku počas šestnásťfinále Španielskeho pohára Cornella - FC Barcelona v Cornelle vo štvrtok 21. januára 2021. Foto: TASR/AP

Barcelonu po víkendovom ligovom dueli čaká v stredu zápas Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev a o štyri dni neskôr nastúpi v prestížnom Clasicu proti Realu.

Madrid 14. októbra (TASR) - Futbalista FC Barcelona Ronald Araujo utrpel zranenie zadného stehenného svalu a jeho štart v nadchádzajúcich dôležitých zápasoch proti Dynamu Kyjev a Realu Madrid je ohrozený. Dvadsaťdvaročný obranca s určitosťou vynechá nedeľňajší ligový súboj s Valenciou, uviedla agentúra AFP.

Uruguajčan odohral v tejto sezóne za Barcelonu deväť zápasov vo všetkých súťažiach a patril k najspoľahlivejším hráčom tímu. "Štvrtkové ranné vyšetrenia potvrdili zranenie zadného stehenného svalu, pre ktoré nebude Ronald Araujo k dispozícii mužstvu. Lekársky tím bude jeho zdravotný stav naďalej monitorovať," uviedol katalánsky klub vo svojom stanovisku.

Barcelonu po víkendovom ligovom dueli čaká v stredu zápas Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev a o štyri dni neskôr nastúpi v prestížnom Clasicu proti Realu. V LM si po prehrách s Bayernom Mníchov (0:3) a Benficou (0:3) už nemôže dovoliť ďalšie zaváhanie, ak chce pomýšľať na postup zo základnej skupiny. V domácej La Lige zaostáva za vedúcim Realom o päť bodov, má však jeden zápas k dobru.