Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 23. október 2024Meniny má Alojzia
< sekcia Futbal

Argentína zdolala v príprave Ekvádor 1:0, rozhodol Di Maria

Argentínsky futbalista Lionel Messi (10) v súboji s ekvádorským reprezentantom Joao Ortizom (18) v prípravnom zápase v Chicagu v nedeľu 9. júna 2024. Foto: TASR/AP

Zápas sa hral v rámci prípravy na turnaj Copa America (od 20. júna do 14. júla), Argentínčania na ňom budú obhajovať titul.

Chicago 10. júna (TASR) - Futbalisti Argentíny zdolali v noci na pondelok v prípravnom zápase hráčov Ekvádoru 1:0. O ich triumfe rozhodol gól Angela Di Mariu v 40. minúte. Duel sa hral na štadióne Soldier Field v Chicagu.

Zápas sa hral v rámci prípravy na turnaj Copa America (od 20. júna do 14. júla), Argentínčania na ňom budú obhajovať titul. Di Maria, ktorý po ňom ukončí reprezentačnú kariéru, sa presadil po prihrávke Cristiana Romera.

Strelca gólu vystriedal v 56. minúte Lionel Messi. Osemnásobný víťaz Zlatej lopty nehral od začiatku, keďže chýbal aj v predošlých dvoch prípravných zápasoch pre zranenie pravého kolenného kĺbu. "Nie vždy sa oplatí riskovať, nielen s Leom. Musíme zabezpečiť, aby boli hráči v stopercentnom stave," citovala agentúra AP trénera Argentíny Lionela Scaloniho, ktorý takto reagoval na svoje rozhodnutie posadiť Messiho v prvom polčase na lavičku.

Argentína nastúpi v ďalšom prípravnom zápase v piatok proti Guatemale, svoj prvý duel na Copa America odohrajú 20. júna proti Kanade. O päť dní neskôr nastúpia proti Čile a 29. júna ich čaká súboj s Peru. Ekvádor čaká v príprave ešte Bolívia v stredu a Honduras v nedeľu. Turnaj odštartujú súbojom proti Venezuele (22. júna), o štyri dni neskôr sa postavia proti Jamajke a 30. júna odohrajú duel s Mexikom.



príprava:

Argentína - Ekvádor 1:0
(1:0)

Gól: 40. Di Maria