Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 7. máj 2024Meniny má Monika
< sekcia Futbal

Arsenal dotiahol Lacazetteho za rekordných 53 miliónov eur

Alexander Lacazette. Foto: TASR/AP

Lacazette bol druhým najlepším strelcom v predchádzajúcej sezóne Ligue 1, na svojom konte mal 28 presných zásahov.

Londýn 5. júla (TASR) - Anglický futbalový klub Arsenal Londýn dotiahol v stredu príchod 26-ročného francúzskeho útočníka Alexandra Lacazetteho. "Gunners" na oficiálnom webe potvrdili, že doterajší hráč Olympique Lyon podpísal v novom pôsobisku 5-ročný kontrakt.

Arsenal najprv nešpecifikoval výšku odstupného, podľa informácií televízie BBC napokon zaplatí za svoju novú posilu 53 miliónov eur. S ďalšími bonusmi sa môže suma ešte vyšplhať na 60 miliónov, ktoré pred potvrdením odhadovali aj ďalšie britské médiá. Doterajší rekord držal nemecký stredopoliar Mesut Özil, ktorý prišiel na Emirates Stadium za niečo vyše 48 miliónov eur.

"Má výborné technické kvality a je to hráč s výborným charakterom. Takže to bude pre nás veľká posila. Máme radosť," povedal tréner Arsene Wenger po prestupe.

Lacazette bol druhým najlepším strelcom v predchádzajúcej sezóne Ligue 1, na svojom konte mal 28 presných zásahov. Francúzsky reprezentant pôsobil vo farbách Olympique celú svoju doterajšiu kariéru, celkovo zaznamenal 129 gólov. Pôvodne malo veľký záujem o jeho služby Atletico Madrid, ale pre trvajúci zákaz prestupov zo strany Športového arbitrážneho súdu (CAS) z neho nakoniec vzišlo.