Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Atletico Madrid nečakane prehralo na ihrisku Levante 0:2

Futbalista Atletica Madrid Diego Costa (vpravo) a hráč Levante David Navarr bojujú loptu Foto: TASR/AP

Atletico síce zostalo na čele La Ligy, ale pred Barcelonou má dve kolá pred koncom už iba trojbodový náskok.

Madrid 4. mája (TASR) - Futbalisti Atletica Madrid si skomplikovali situáciu v boji o španielsky titul. Líder tabuľky a finalista Ligy majstrov v nedeľu nečakane prehral v dueli 36. kola na ihrisku priemerného Levante 0:2.

Už v 7. minúte dostal domácich do vedenia vlastný gól Filipeho a David Barral spečatil v druhom polčase cenný triumf Levante, ktoré sa tešilo z trojbodového zisku opäť po štyroch dueloch. Atletico síce zostalo na čele La Ligy, ale pred Barcelonou má dve kolá pred koncom už iba trojbodový náskok a zatiaľ tretí Real Madrid má síce manko šiestich bodov, ale až dva zápasy k dobru.

Po skončení duelu Levante - Atletico sa na ihrisku iskrilo, keď sa senegalský stredopoliar domácich Papakouly Diop sťažoval na rasistické urážky zo strany priaznivcov hostí. Diop sa v záverečných sekundách dostal tesne k ich sektoru a po zápase uviedol, že na neho odtiaľ smerovali "opičie" zvuky. Hráč sa na to rozhodol reagovať tancom a hráči oboch tímov sa vzápätí po záverečnom hvizde dostali do masovej potýčky.

Almeria v ďalšom nedeľňajšom stretnutí vyhrala nad Realom Betis Sevilla 3:2. Víťazný gól zaznamenal v nadstavenom čase domáci Ramon Azeez. Piaty tím tabuľky FC Sevilla remizoval s Villarrealom 0:0.


La Liga - 36. kolo

Almeria - Real Betis Sevilla 3:2 (0:0)
Góly: 52. Diaz, 77. Vidal, 90.+4 Azeez - 60. Rodriguez, 70. Sevilla, ČK: 53. Suso (Almeria)

Levante – Atletico Madrid 2:0 (1:0)
Góly: 7. Filipe (vlastný), 69. Barral

FC Sevilla – Villarreal 0:0