Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Hráči Atletica vykúzlili fintičku, biely balet dotancoval

Arda Turan oslavuje so spoluhráčmi gól. Foto: TASR/AP

Niekedy stačí prepustiť loptu kolegovi a polovica hráčov na ihrisku nebude chápať. Po madridskom derby sa Real spamätáva z akcie dua Raúl García - Arda Turan.

BRATISLAVA 14. septembra (Teraz.sk) – Veľké futbalové umenie, okorenené lišiackym fígľom predviedli hráči tímu Atletico Madrid v šlágri španielskej ligy. Biely balet dostal v sobotňajšom madridskom derby od svojich mestských rivalov lekciu z pohybu po „javisku“ . Akcia zápasu prišla v 76. minúte za stavu 1:1. Griezmann po autovom vhadzovaní spracoval loptu a nahral späť Juanfranovi. Ten z pravého krídla odcentroval do šestnástky, kde Raúl García naznačil strelu na bránku, ale loptu napokon prepustil za nim stojacemu Ardovi Turanovi. Ten strelou z voleja krásne trafil bránku Realu, jeho obrana aj s brankárom Ikerom Casillasom len smutne pozerala na loptu.



Gólový okamih šokoval tribúny San Bernabeu aj hráčov Realu, vyrovnanie už do konca hry nezariadili. Real prehral už druhý zápas v začínajúcej sa ligovej sezóne a má na konte len tri body, obhajca titulu Atletico ich nazbieralo sedem.

Pre úplnosť ešte dodávame priebeh prvého polčasu. Do reprízy finále Ligy majstrov 2013/2014 lepšie vstúpilo do zápasu Atletico, ktoré poslal v 10. minúte do vedenia Koke. V 26. minúte však z jedenástky vyrovnal Cristiano Ronaldo, ktorý sa vrátil do zostavy bieleho baletu po bližšie nešpecifikovanom zranení. Real mal v prvom polčase jasnú prevahu, nedokázal ju však pretaviť do vedúceho gólu.

"Hrali sme ako tím. Všetci sme do toho dali sto percent a dopadlo to naozaj skvelo. Určite nie je jednoduché vyhrať na tomto mieste, víťazstvo je však výsledkom našej sily," uviedol autor prvého gólu Tiago pre španielsku televíziu Canal Plus.

Hráči ako aj realizačný tím "bieleho baletu" sa zhodli, že po nevydarenom vstupe do sezóny sa musia vzchopiť a nabrať nové sily. Už v utorok ich totiž čaká skupinový duel Ligy majstrov proti FC Bazilej a Madridčania nechcú na ceste za obhajobou triumfu zbytočne zakopnúť. "Musíme sa spamätať, bojovať a pripraviť na nasledujúci zápas. Je náročné niečo vysvetľovať bezprostredne po zápase," skonštatoval obranca Pepe. Podobne reagoval aj tréner Carlo Ancelotti. "Všetko si musíme v najbližších dňoch rozanalyzovať a rýchlo opraviť. Prvý polčas bol z našej strany dobrý, druhý už nie," uviedol na tlačovej konferencii hlavný kormidelník. "Neboli sme schopní pokračovať v dobrých výkonoch z prvej polovice až do konca duelu. Každému je jasné, že štart novej sezóny nám nevyšiel. Našťastie sme len na začiatku a som si istý, že všetko ešte môžeme napraviť. Musíme však reagovať rýchlo, v utorok nás čaká dôležitý zápas."