Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Atletico utrpelo prvú prehru v sezóne, hráči Alavesu oslavovali triumf

Futbalista Alavesu Victor Laguardia (tretí zľava) strieľa gól hlavou počas zápasu 7. kola španielskej La Ligy Deportivo Alaves - Atletico Madrid vo Vitorii v sobotu 25. septembra 2021. Foto: TASR/AP

Bez bodu zostáva už len Getafe, ktoré v nedeľu cestuje na pôdu Betisu Sevilla.

Madrid 25. septembra (TASR) - Futbalisti majstrovského Atletica Madrid utrpeli prvú prehru v tejto sezóne najvyššej španielskej súťaže. V sobotnom stretnutí 7. kola prehrali na pôde Deportiva Alaves 0:1. Domáci po piatich neúspechoch dosiahli prvé víťazstvo i body v ročníku a odlepili sa vďaka tomu z dna tabuľky.

Hostia inkasovali už vo 4. minúte od Victora Laguardiu a na tento gól nedokázali odpovedať. V tabuľke figurujú na treťom mieste o tri body za mestským rivalom Realom Madrid. Na opačnom póle je po triumfe Alavesu bez bodu už len Getafe, ktoré v nedeľu cestuje na pôdu Betisu Sevilla.
Futbalista Atletica Madrid Antoine Griezmann kráča okolo fotografov pred zápasom 7. kola španielskej La Ligy Deportivo Alaves - Atletico Madrid vo Vitorii v sobotu 25. septembra 2021.
Foto: TASR/AP

Líder tabuľky Real Madrid remizoval na svojom trávniku s FC Villarreal 0:0. Domáci tak prišli o štvorzápasovú víťaznú sériu, bola to ich druhá remíza v sezóne. Na prvom mieste majú 17 bodov.

Na druhé sa dostali hráči FC Sevilla zásluhou domáceho víťazstva nad Espanyolom Barcelona 2:0. Nazbierali rovnaký počet 14 bodov ako tretie Atletico, ale odohrali o zápas menej.

La Liga - 7. kolo:


Deportivo Alaves - Atletico Madrid 1:0 (1:0)
Gól: 4. Laguardia


FC Valencia - Athletic Bilbao 1:1 (0:0)
Góly: 90.+5 Marcos Andre - 69. Martinez. ČK: 82. Gomez (Valencia) po 2. ŽK


FC Sevilla - Espanyol Barcelona 2:0 (1:0)
Góly: 13. En Nesyri, 87. Mir. ČK: 66. Delaney (Sevilla) po 2. ŽK


Real Madrid - FC Villarreal 0:0