Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Bakoš sa s kariérou rozlúčil so slzami v očiach

Archívne foto: Slovenský útočník Viktorie Marek Bakoš (vpravo) strieľa v 91. minúte hlavou gól brankárovi CSKA Igorovi Akinfejevovi (hore), vľavo obranca CSKA Sergej Ignaševič v 2. kole skupinovej fázy Ligy majstrov v D-skupine CSKA Moskva - Viktoria Plzeň (3:2) v Petrohrade v stredu 2. októbra 2013. Foto: TASR/AP

Ešte pred začiatkom zápasu vyvolávali fanúšikovia na štadióne Viktorie meno bývalého hráča Nitry, Púchova, Ružomberka a Jaroslavle.

Plzeň 26. mája (TASR) - Bývalý slovenský reprezentant Marek Bakoš ukončil futbalovú kariéru.

"V tridsiatich šiestich rokoch odchádza do športového dôchodku so štyrmi majstrovskými titulmi a dvomi triumfami v českom pohári. Toto všetko prežil s Viktoriou Plzeň," informuje internetový portál isport.blesk.cz.

Po nedeľnom poslednom stretnutí s Baníkom Ostrava rodák z Novej Bane skonštatoval: "Človek si to na ihrisku nepripúšťa, ale akonáhle rozhodca odpískal koniec a uvedomil som si, že sú to moje posledné hráčske chvíle, tak sa to vo mne spustilo. Slovami sa ťažko vyjadruje to, na čo som myslel, vlastne si to ani veľmi nepamätám. Bolo mi smutno. Zrazu to na mňa padlo a emócie začali pracovať. Neopísateľné, nič také sa mi ešte nestalo," povedal Bakoš, ktorý v jesennej časti hosťoval v Spartaku Trnava.

Na tlačovej konferencii mu poďakoval dlhoročný spoluhráč Pavel Horváth za úžasnú kariéru a obaja hráči skončili v objatí a slzách. Ešte pred začiatkom zápasu vyvolávali fanúšikovia na štadióne Viktorie meno bývalého hráča Nitry, Púchova, Ružomberka a Jaroslavle. "Je to príjemný pocit a spätná väzba. Človeku to hovorí, že ich naplňoval futbalom a dokázali to oceniť. Pre mňa je to najväčšia možná pocta, že si ma zapamätali a fandia mi. Robíte prácu pre ľudí a sám sa tým naviac bavíte. Emotívnych momentov bolo veľmi veľa. Rôzne postupy, ligové víťazstvá, zápasy v európskych pohároch… Keď som sem prichádzal, nikdy by ma nenapadlo, že v tomto meste prežijem za desať rokov toľko zaujímavých chvíľ," prezradil.

Podľa informácií portálu by mal Bakoš od budúcej sezóny pomáhať práve Horváthovi pri trénovaní rezervy Viktorie. "Chcel som svoju kariéru ukončiť s maximálnym nasadením, tomu som venoval všetko. Samozrejme človek o tých veciach premýšľa, začalo to už pred pár rokmi. Existujú určité možnosti, ale vyriešené to ešte nie je. Pravdepodobne by som mal zostať v Plzni, ešte sa to musí doladiť, potom sa to fanúšikovia dozvedia," zakončil Bakoš.