Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Barcelona začala v La Lige víťazstvom nad Elche, dva góly Messiho

Čierna mačka beží po ihrisku počas zápasu prvého kola španielskej futbalovej La Ligy FC Barcelona - Elche CF v nedeľu 24. augusta 2014. Foto: TASR/AP

Nový tréner "blaugranas" Luis Enrique tak zaznamenal víťazný štart do sezóny, hoci sa musel vysporiadať s absenciami suspendovaného Luisa Suareza i zraneného Neymara.

Barcelona 25. augusta (TASR) - Futbalisti FC Barcelona vstúpili do novej sezóny španielskej La Ligy presvedčivým víťazstvom 3:0 nad Elche. Dvoma gólmi pomohol k triumfu domácich argentínsky kanonier Lionel Messi, ďalší presný zásah pridal iba 18-ročný Munir El Haddadi. Už piatykrát v rade sa tak Messi strelecky presadil v úvodnom ligovom zápase sezóny.

Katalánci hrali pritom viac než polčas bez vylúčeného Javiera Mascherana. Ten videl v 43. minúte červenú kartu po tom, ako zastavil faulom Joseho Angela, ktorý by inak unikal sám na domácu bránu.

Nový tréner "blaugranas" Luis Enrique tak zaznamenal víťazný štart do sezóny, hoci sa musel vysporiadať s absenciami suspendovaného Luisa Suareza i zraneného Neymara. Brazílsky driblér sa už síce stihol uzdraviť po zlomenine stavca z MS, no nemohol nastúpiť pre problémy s členkom.

"Zápas sa po červenej karte pre Mascherana skomplikoval. No máme dobré mužstvo a úžasného Messiho. Vždy som hovoril, že je vo všetkých smeroch najlepším hráčom na svete," vyjadril sa Luis Enrique na adresu argentínskeho futbalového virtuóza. Domáci kouč vychválil aj mladíka El Haddadiho: "V tréningoch sa mu darilo, tak som sa rozhodol dať mu šancu. Hral s veľkým zanietením, mal guráž."

Úvod stretnutia poznačila zábavná situácia. V 2. minúte vybehla na trávnik čierna mačka a niekoľko minút sa po ňom chaoticky pohybovala. Pobavili sa nielen diváci, ale aj hráči či oba realizačné tímy. Po čase sa nakoniec podarilo jednému zo zamestnancov na Nou Campe "votrelca" chytiť a odniesť z hracej plochy. Podobný moment sa na štadióne Barcelony stal už vo februári 2012 pri víťazstve nad Realom Sociedad v pomere 2:1.

La Liga - 1. kolo:

Levante - Villarreal 0:2 (0:0)
Góly: 56. Uche, 85. Čeryšev, 19.000 divákov

Celta Vigo - Getafe 3:1 (1:0)
Góly: 20. Nolito, 56. Orellana, 70. Larrivey - 62. Sammir, 20.392 divákov

FC Barcelona - Elche 3:0 (1:0)
Góly: 42. a 63. Messi, 46. El Haddadi, ČK: 43. Mascherano (Barcelona), 68.105 divákov