Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Barcelona postúpila do finále španielskeho Superpohára

Futbalista Antoine Griezmann (vpravo) z FC Barcelony a Robin Le Normand z Realu Sociedad počas semifinále španielskeho Superpohára Real Sociedad - FC Barcelona 13. januára 2021 v Cordobe. Foto: TASR/AP

Bez zraneného Lionela Messiho viedla Barcelona od 39. minúty po presnom zásahu Frenkieho de Jonga.

Cordoba 13. januára (TASR) - Futbalisti FC Barcelona postúpili do nedeľňajšieho finálového súboja o španielsky Superpohár. V stredajšom prvom semifinále v Cordobe zdolali Real Sociedad San Sebastian v rozstrele z jedenástich metrov 3:2. V riadnom čase a po predĺžení bol stav nerozhodný 1:1.

Barcelona bez zraneného Lionela Messiho viedla od 39. minúty po presnom zásahu Frenkieho de Jonga, súper vyrovnal v druhom polčase zásluhou Mikela Oyarzabala z pokutového kopu. Ďalší gól už nepadol ani v predĺžení a v rozstrele potom Real Sociedad nezvládol prvé tri svoje pokusy. De Jong a Antoine Griezmann síce rovnako neuspeli v drese Barcelony, ale rozhodujúci pokus na 3:2 premenil Ricard Puig.

Vo štvrtok sa v druhom semifinále Superpohára stretnú Real Madrid a Athletic Bilbao v Malage. Finále sa bude hrať na štadióne v Seville.

Semifinále španielskeho Superpohára v Cordobe:



Real Sociedad San Sebastian – FC Barcelona 1:1 po predĺžení (1:1, 0:1), 2:3 v rozstrele z 11 m

Góly: 51. Oyarzabal (z 11m) – 39. de Jong