Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Futbal

Bayern Mníchov odvolal Nagelsmanna, jeho nástupcom by mohol byť Tuchel

Na archívnej snímke z 19. marca 2023 vtedajší tréner Bayernu Mníchov Julian Nagelsmann gestikuluje v zápase nemckej Bundesligy Bayer Leverkusen - Bayern Mníchov v Leverkusene. Foto: TASR/AP

Nagelsmann prišiel v roku 2021 na lavičku Bayernu z RB Lipsko, keď nahradil Hansiho Flicka.

Mníchov 23. marca (TASR) - Nemecký futbalový klub Bayern Mníchov vyhodil vo štvrtok trénera Juliana Nagelsmanna. Oficiálne by mu to mal oznámiť v piatok. Hlavný kandidát na uvoľnený post je Thomas Tuchel, ktorý pôsobil naposledy v Chelsea.

Nečakaná novinka prekvapila aj obrancu bavorského klubu Joaoa Cancela. "Nevedel som o tom a som trocha prekvapený. Chcem poďakovať trénerovi Nagelsmannovi, pretože práve on ma chcel do Bayernu," citovala Cancela agentúra DPA. Portugalčan je momentálne v bavorskom klube na hosťovaní z Manchestru City.

Nagelsmann prišiel v roku 2021 na lavičku Bayernu z RB Lipsko, keď nahradil Hansiho Flicka. Jeho tím klesol po nedeľnej prehre na ihrisku Bayeru Leverkusen (1:2) na 2. miesto v tabuľky a na vedúcu Borussiu Dortmund stráca jeden bod. Koučovi platil pôvodne kontrakt do júna 2026.

Tuchel, o ktorého možnom angažovaní informovali nemecké médiá, vyhral v roku 2021 Ligu majstrov s Chelsea. na začiatku prebiehajúceho ročníka prestížnej súťaže mal jeho tím však nedostatočné výsledky a vedenie s ním ukončilo spoluprácu. Pôsobil aj v Paríži Saint-Germain či v Dortmunde.