Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Futbal

Bayern prišiel o post lídra, Hummels: Nie je to koniec sveta

Futbalisti Borussie Dortmund sa tešia po výhre 1:0 v šlágri 11. kola nemeckej Bundesligy Borussia Dortmund - Bayern Mníchov v Dortmunde 19. novembra 2016. Foto: TASR/AP

Mníchovčania nie sú prvýkrát od septembra 2015 na čele tabuľky, prehra s Dortmundom dostala na čelo nováčika z Lipska.

Berlín 20. novembra (TASR) - Futbalisti Borussie Dortmund pripravili v sobotňajšom ligovom stretnutí prvú prehru Bayernu Mníchov. Gól Pierra-Emericka Aubameyanga rozhodol nielen o domácom víťazstve Borussie, ale aj o zmene na čele tabuľky.

"Je pravda, že nie sme teraz tak dominantní, ako bol Bayern v predchádzajúcich rokoch. Prehra s Dortmundom neznamená koniec sveta. Ja zápasy nehodnotím len podľa výsledkov," vyjadril sa po zápase obranca Bayernu Matt Hummels.

Vypredaný Signal Iduna Park videl jediný gól už v 11. minúte, keď našiel Mario Götze presnou prihrávkou voľného Aubameyanga. "Som rád, že sme späť na správnej ceste. Musíme v nej pokračovať. Dôležité bude, aby sme sa sústredili len na svoje zápasy a nepozerali sa na iných. Je potrebné v tom pokračovať," povedal autor jediného presného zásahu.

Mníchovčania nie sú prvýkrát od septembra 2015 na čele tabuľky, prehra s Dortmundom dostala na čelo nováčika z Lipska. "Nie sme spokojní s prehrou v tomto zápase. Dortmund začal lepšie, našiel recept na našu hru. Po 20 minútach sme boli lepší ako súper. Som spokojný s výkonom, nie však s výsledkom," zhodnotil zápas tréner Bayernu Carlo Ancelotti.

Dortmund sa domácou výhrou priblížil k čelu tabuľky, na druhý Bayern stráca tri body, na vedúce Lipsko má šesťbodové manko.