Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 5. máj 2024Meniny má Lesia a Lesana
< sekcia Futbal

Bénes prestúpil do Mönchengladbachu, podpísal 5-ročný kontrakt

Na archívnej snímke vľavo László Bénes (Žilina) a vpravo Matúš Čonka (Spartak) v zápase 18. kola futbalovej Fortuna ligy MŠK Žilina - FC Spartak Trnava v Žiline 28. novembra 2015. Foto: TASR/Erika Ďurčová

Ešte len 18-ročný stredopoliar patrí medzi veľké talenty slovenského futbalu.

Žilina/Mönchengladbach 24. júna (TASR) - Slovenský futbalista László Bénes v piatok spečatil svoj prestup z MŠK Žilina do Borussie Mönchengladbach. So štvrtým tímom uplynulej bundesligovej sezóny podpísal päťročný kontrakt. Informácie o transfere potvrdili obe zainteresované strany, no prestupovú čiastku nezverejnili.

Ešte len 18-ročný stredopoliar patrí medzi veľké talenty slovenského futbalu. Do Žiliny prišiel z maďarského Györu a pod Dubňom strávil približne jeden a pol roka. Dovedna odohral 42 zápasov, v ktorých strelil dva góly. "U 'šošonov' spravil za 17 mesiacov výrazný herný aj taktický progres, preto sa jeho prestup priamo do jednej z najlepších líg sveta zapíše hrubým písmom nielen do klubovej kroniky, ale výrazne zviditeľní aj Fortuna ligu a celkovo slovenský futbal," píše sa na oficiálnom webe MŠK.

Borussia Mönchengladbach si v uplynulom ročníku zahrala v skupinovej fáze Ligy majstrov. Vďaka štvrtej priečke v bundeslige bude bojovať o účasť v základnej fáze prestížnej súťaže aj tento rok a Bénes môže byť toho súčasťou. "László je hráč, od ktorého si veľa sľubujeme. Verím, že vo svojom progrese urobí ďalší dôležitý krok práve s nami," uviedol na oficiálnom Twitteri klubu športový riaditeľ Max Eberl.

Bénes tak uzatvára žilinskú kapitolu a otvára novú, bundesligovú. "Príchod do Žiliny mi výrazne pomohol v napredovaní. Som rád, že som mohol hrať za Žilinu, hrali sme top zápasy v Európskej lige. Dostal som super ponuku a dúfam, že budem ešte lepší," vyslovil sa slovenský mládežnícky reprezentant, ktorý bude z pôsobenia v MŠK najradšej spomínať na dvojzápas s Athleticom Bilbao. "Je strašne ťažké odtiaľto odísť. Miloval som Žilinu, fanúšikov aj miestny futbal. Chcem fanúšikom odkázať, aby chalanov naďalej povzbudzovali a držali im palce," dodal Bénes pre klubovú televíziu.

"Pre Fortuna ligu je to dobrá správa," reagoval na Bénesov prestup prezident Únie ligových klubov (ÚLK) Ivan Kozák. "V krátkej dobe, či už Škriniar, Mihalík alebo aj Benés prestúpili do veľkých klubov za veľmi slušné odstupné, čo je dobrý obraz kvality súťaže a tešíme sa z toho. Fortuna liga pripravuje a dokáže pripraviť hráčov pre európske top kluby, a to je naozaj výborná vizitka," povedal Kozák pre fortunaliga.sk.