Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Futbal

Benzemu privítalo v Džidde 60.000 fanúšikov: Som hladný po úspechoch

Na snímke francúzsky futbalový útočník a hráč saudskoarabského futbalového tímu Al Ittihad Karim Benzema pozdravuje fanúšikov počas prezentácie na štadióne kráľa Abdulláha v meste Džidda v Saudskej Arábii vo štvrtok 8. júna 2023. Foto: TASR/AP

Týmto prestupom napodobnil bývalého spoluhráča z Realu Cristiana Ronalda. Tridsaťsedemročný Portugalčan sa v januári pripojil k rijádskemu klubu Al-Nassr, keď podpísal dva a pol ročnú zmluvu.

Džidda 9. júna (TASR) - Saudskoarabský futbalový klub Al-Ittihad vo štvrtok oficiálne predstavil na svojom štadióne v Džidde Francúza Karima Benzemu. Bývalého útočníka Realu Madrid vítalo za sprievodu ohňostrojov 60.000 fanúšikov. Tridsaťpäťročný kanonier zdravil dav so Zlatou loptou, ktorú získal v roku 2022.

Mesto zdobili transparenty vítajúce novú posilu klubu, ktorý s "bielym baletom" vyhral päťkrát Ligu majstrov a štyrikrát španielsku La Ligu. Vstupenky na privítanie stáli symbolických 9 rijalov (2,20 eur) a vypredali sa v priebehu päť hodín. Benzema po príchode uviedol, že dúfa v ďalšie úspechy s úradujúcim majstrom Saudskej Arábie: "Som hladný po úspechoch. Chcem hrať a ukázať, čo ešte dokážem na ihrisku, a najmä dostať klub tam, kam patrí, teda na vrchol."

Týmto prestupom napodobnil bývalého spoluhráča z Realu Cristiana Ronalda. Tridsaťsedemročný Portugalčan sa v januári pripojil k rijádskemu klubu Al-Nassr, keď podpísal dva a pol ročnú zmluvu.

Al Ittihad v nedávno skončenom ročníku saudskej ligy triumfoval s náskokom 5 bodov pred tímom Cristiana Ronalda Al Nassr a o 13 bodov pred Al Hilalom. Benzema si s novým klubom zahrá v budúcom ročníku ázijskej Ligy majstrov i v decembri na MS klubov, ktoré bude organizovať Saudská Arábia. Krajina sa snaží získať aj organizáciu majstrovstiev sveta, či už v roku 2030 alebo 2034, samostatne, alebo aj v spoločnej kandidatúre s Gréckom a Egyptom.