Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Biely balet sa pretancoval do finále, Bavorom naložil poriadný výprask

Na snímke hráč Realu Sergio Ramos oslavuje úvodný gól v odvetnom zápase semifinále Ligy majstrov Bayern Mníchov - Real Madrid v Mníchove v utorok 29. apríla 2014. Foto: TASR/AP

Real Madrid nedal Bayernu Mníchov v semifinálovej odvete Ligy majstrov žiadnu šancu. V mníchovskej Allianz Arene ich deklasoval 4:0.

Bratislava 29. apríla (TASR) - Futbalisti Realu Madrid sa stali prvými finalistami Ligy majstrov 2013/2014, keď v odvetnom semifinálovom stretnutí zvíťazili na ihrisku obhajcu trofeje Bayernu Mníchov jednoznačne 4:0. Zverenci Carla Ancelottiho sa tak vo finále, ktoré je na programe v sobotu 24. mája v Lisabone, stretnú s FC Chelsea Londýn alebo Atleticom Madrid. Real Madrid postúpil do finále LM po dvanástich rokoch.

Prvé dva góly na štadióne Allianz Arena dal v utorok hlavou po štandardných situáciách Sergio Ramos, tretí a štvrtý pridal Cristiano Rolando. Portugalský kanonier tak so 16 presnými zásahmi v jednom ročníku vytvoril nový rekord LM. Vo všetkých súťažiach dal Ronaldo v tejto sezóne už 49 gólov.

Pred stretnutím si minútou ticha uctili na mníchovskom štadióne nedávno zosnulých trénerov Tita Vilanovu a Vujadina Boškova.



Odveta semifinále LM 2013/2014:

Bayern Mníchov - Real Madrid 0:4 (0:3)



Góly: 16. a 20. Ramos, 34. a 90. Ronaldo. Rozhodoval: Proenca (Port.), ŽK: Dante - Alonso, 68.000 divákov.

/prvý zápas 0:1, Real Madrid postúpil do finále/

Zostavy a striedania:

Bayern: Neuer - Lahm, Dante, Boateng, Alaba - Schweinsteiger, Kroos - Robben, Müller (72. Pizarro), Ribery (72. Götze) - Mandžukič (46. Martinez)

Real: Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos (75. Varane), Coentrao - Modrič, Alonso, Di Maria (84. Casemiro) - Bale, Benzema (80. Isco), Ronaldo




Priebeh zápasu

Od úvodu sa hralo vo vysokom tempe, ale nebezpečnejší boli hostia, ktorí čakali na rýchle protiútoky. V 9. minúte Neuer vybehol z brány, ale loptu odkopol rovno k Baleovi, ktorý z ťažkej pozície opustenú svätyňu netrafil. Potom "biely balet" udrel dvakrát v rozpätí štyroch minút, pričom v oboch prípadoch skóroval hlavou Sergio Ramos. Najskôr si najlepšie vyskočil na rohový kop Modriča a potom si nabehol na center Di Mariu z priameho kopu. A to ešte nebolo v prvom polčase všetko. V 34. minúte sa hostia dostali na tri dotyky od vlastnej šestnástky k súperovej bráne a skórovali po tretí raz. Lopta putovala po trase Di Maria - Benzema - Bale - Ronaldo, pričom posledne menovaný dal svoj 15. gól v tejto sezóne LM. Portugalský útočník mohol pridať o tri minúty ďalší gól po odkope Neuera, ale ani on netrafil opustenú bránu. Domácim chýbala v prvej štyridsaťpäťminútovke priamočarosť a vôbec si nevypracovali gólovú šancu.
Na snímke vpravo portugalský útočník Realu Cristiano Ronaldo míňa vo výskoku loptu, vľavo ho sleduje rakúsky obranca Bayernu David Alaba v odvetnom zápase semifinále Ligy majstrov Bayern Mníchov - Real Madrid v Mníchove v utorok 29. apríla 2014.
Foto: TASR/AP

Aj po zmene strán mal Bayern loptu častejšie na kopačkách (celkovo 64%:36%), ale len ťažko sa dostával pred bránu madridského klubu. V 53. minúte sa už ocitol vo vápne v dobrej šanci Alaba, ale jeho strelu zblokoval na poslednú chvíľu Ramos. O štyri minúty neskôr mierila Robbenova technická strela tesne vedľa žrde, Casillas bol potom na mieste pri Kroosovom pokuse. Bayern však bol inak bezzubý. Madridský tím sa na druhej strane už nikam neponáhľal a najmä si strážil žlté karty. Preto aj v 75. minúte stiahol Ancelotti z ihriska Ramosa, pričom už v prvom polčase sa "vykartoval" Xabi Alonso, ktorý tak bude vo finále chýbať. Bayern sa snažil o čestný úspech, ale gólom sa neskončili ani strelecké pokusy striedajúceho Götzeho a ďalší pokus Kroosa spoza šestnástky. Bavorský veľkoklub tak nedal Casillasovi gól ani v jednom z dvoch semifinálových súbojov LM. Naopak, v samom závere skóroval z priameho kopu Ronaldo, keď podstrelil múr bavorského tímu - 0:4.



pb lg