Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Brankár Lopez v novom klube AC Miláno sa zranil

Diego Lopez Foto: Facebook

Keď spolupráca s obranou zaškrípe, pridá sa nepozornosť, tak sa červená aj bývalý brankár bieleho baletu a dnes gólman rossoneri Diego Lopez.

BRATISLAVA 15. septembra (TASR/Teraz.sk) – Bývalý brankár bieleho baletu Diego Lopez krátko po prestupe do talianského AC Miláno doprial gólik aj svojmu novému spoluhráčovi Mattiovi De Scigliovi. V zápase na pôde FC Parma mu pustil loptu do vlastnej bránky, De Sciglio si zapísal ukážkoveho vlastnenca. Títo dvaja si budú musieť vzájomnú súhru ešte poriadne natrénovať. Tiesnený obranca Sciglio chcel situáciu vyriešiť cez brankára, ale Lopez sa už asi v 89. minúte zápasu videl v šatni pod sprchou. Alebo ho vlastný hráč loptou prekvapil? Každopádne mu cez ruky iba prekĺzla a skončila v jeho sieti.



Nešikovný zákrok Lopeza Milánu napokon až tak neprekážal, Parmu v divokom zápase porazilo 4:5. V 2. kole aktuálneho ročníka Série A to však nebol jediný zaujímavý výsledok. Inter Miláno deklasoval Sassuolo Calcio 7:0, Mauro Icardi zaznamenal hetrik. V Taliansku sa divák na futbale nenudí.

Lopez sa zranil

V snahe dosiahnuť malú domov spoluhráča Mattiu De Sciglia v záverečných minútach nedeľňajšieho víťazného duelu talianskej Serie A v Parme utrpel zranenie.

Lopez bude pre problémy so stehenným svalom chýbať svojmu zamestnávateľovi AC Miláno minimálne najbližšie dva týždne, informovala o tom agentúra AP.

Predstavitelia "rossoneri" informovali, že brankára trápi sval na pravom stehne a jeho zdravotný stav prehodnotia po pár týždňoch. Lopez, ktorý prišiel do Milána pred sezónou z Realu Madrid, tak s určitosťou vynechá ligové duely s Juventusom, Empoli i Cesenou.

AC Miláno je ďalšou zastávkou v kariére 32-ročného gólmana Diega Lopeza. U bývaleho zamestnávateľa, v španielskom klube Real Madrid, sa stal nadbytočným po tom, čo vedenie Madridčanov podpísalo kostarického reprezentačného brankára Keylora Navasa. Ten má o miesto v bránke bojovať s veteránom Ikerom Casillasom.