Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Pondelok 17. jún 2024Meniny má Adolf
< sekcia Futbal

Brankár Navas skončil po šestnástich rokoch v národnom tíme Kostariky

Brazílsky hráč Neymar a brankár Kostariky Keylor Navas v súboji o loptu v zápase základnej E-skupiny MS 2018 vo futbale Brazília - Kostarika v Petrohrade 22. júna 2018. Foto: TASR/AP

Na klubovej úrovni je až do konca júna hráč Paríža St. Germain, v jarnej časti tejto sezóny hosťoval v Nottinghame Forest.

San Jose 24. mája (TASR) - Kostarický brankár Keylor Navas ukončil po 16 rokoch svoju reprezentačnú kariéru. Počas nej absolvoval 114 zápasov v drese národného tímu a predstavil sa na troch svetových šampionátoch.

"Táto kapitola môjho života sa skončila. Ďakujem z celého srdca za všetky spomienky, ktoré sme spolu vytvorili. Písali sme históriu a pozdvihli meno Kostariky na najvyššiu úroveň," odkázal 37-ročný Navas, ktorý štartoval na MS 2014 (štvrťfinále), 2018 i 2022. Na blížiacom sa kontinentálnom šampionáte Copa America v USA sa už nepredstaví.

Na klubovej úrovni je až do konca júna hráč Paríža St. Germain, v jarnej časti tejto sezóny hosťoval v Nottinghame Forest. S Realom Madrid predtým trikrát vyhral Ligu majstrov, pripomenula agentúra AP.