Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Prísny brazílsky tréner vyrazil Maicona zo zostavy

Tréner brazílskej futbalovej reprezentácie Dunga (vľavo) odchádza z trávnika po víťazstve 1:0 nad Kolumbiou v prípravnom zápase proti Kolumbii 5. septembra 2014 v Miami Gardens. Foto: TASR/AP

Futbalový obranca "kanárikov" Maicon vyletel z reprezentačného kádra údajne z disciplinárnych dôvodov.


Paulo 8. septembra (TASR) - Brazílsky futbalový obranca Maicon už nefiguruje v kádri reprezentačného trénera "kanárikov" Dungu pred utorkovým prípravným zápasom s Ekvádorom. Predstavitelia Brazílskej futbalovej konfederácie bližšie nešpecifikovali príčinu jeho vyradenia, keď to označili za "vnútornú záležitosť" tímu. Miestne médiá však citujú technického riaditeľa reprezentácie Gilmara Rinaldiho, ktorý uviedol, že Maicona vyradili z disciplinárnych dôvodov.

Brazílsky obranca Maicon na archívnej snímke v súboji so Severokórejčanom Jongom Tae-Seom počas futbalového zápasu G-skupiny Brazília - KĽDR na futbalových MS 2010 v JAR 15. júna 2010 v Johannesburgu.
Foto: TASR/AP
Nový tréner Brazílie Dunga je známy ako prísny tréner, ktorý si potrpí na disciplínu. Ako informovala agentúra AP, obrancu AS Rím nahradil v nominácii mladík Fabinho. Dvadsaťročný hráč AS Monaco má tak šancu odkrútiť si v zápase, ktorý sa hrá v americkom New Jersey, svoj debut v reprezentačnom drese.

Predstavitelia brazílskej konfederácie už v nedeľu informovali, že zranenie kolena vyradilo z účasti v utorkovom stretnutí zadáka Paríža St. Germain Davida Luiza, ktorý nedohral piatkový duel v Miami proti Kolumbii (1:0). Luiz napriek tomu zostáva v kádri a náhradníka nebudú povolávať.