Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Futbal

Brazília možno bude aj na Štrbe

Futbalová súťaž detí z detských domovov Appelia Cup vstupuje do finále Foto: Appelia cup

Futbalová súťaž detí z detských domovov Appelia Cup vstupuje do finále.

Bratislava 16. júna (OTS) - V dňoch 17. a 18. júna 2014 privíta starosta obce Štrba, pán Michal Sýkora, mladých futbalistov - zástupcov nitrianskeho, banskobystrického, trenčianskeho a žilinského kraja. Na miestnom štadióne spolu s riaditeľom súťaže, komentátorskou legendou Karolom Polákom, slávnostne otvoria už jedenásty ročník tejto unikátnej súťaže. Mladí futbalisti vo veku 14 až 18 rokov sa budú snažiť vybojovať pre svoj kraj nielen cennú trofej, ale aj množstvo skvelých darčekov. Najlepší hráč, strelec a brankár získajú kvalitné hodinky, ktoré venovala spoločnosť Tissot, najlepšie mužstvo získa od generálneho riaditeľa Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny pána Mariána Valentoviča týždenný pobyt vo futbalovom kempe. Hrať sa bude s loptami "Brazuca" poskytnuté organizátorom súťaže, ktoré práve v týchto dňoch prežívajú svoju športovú premiéru na majstrovstvách sveta vo futbale v Brazílii.

Appelia cup je celoslovenská súťaž, do ktorej sa každoročne zapája vyše 500 detí z 52 detských domovov. Prebieha na rôznych miestach celý rok a organizuje ju spolu so Slovenským futbalovým zväzom poradenská skupina APPEL Group. Appelia cup je súčasťou Grassroots projektu SFZ - “Grassroots – futbal pre všetkých” s cieľom dať možnosť hrať futbal všetkým bez výnimky - bez ohľadu na vek, pohlavie, rasu alebo zdravotný stav. Slovenský futbalový zväz je hlavným partnerom súťaže Appelia cup a tento rok dokonca umožní detským domovom sledovať finálové súboje svojich kamarátov v priamom prenose na stránke www.futbalsfz.sk alebo sportky.sk.

Táto súťaž by samozrejme nemohla existovať, keby ju finančne a nefinančne nepodporili aj ďalšie súkromné spoločnosti, majitelia futbalových klubov ale aj obce Štrba či Likavka. Mladí futbalisti z detských domovov ďakujú aj týmto spoločnostiam - Doxxbet, ACIS, Nadácia televízie Markíza, Cloetta, COTY, GARNEAU, rexik.sk, Walmark a mediálnym partnerom - zoznam.sk, TASR, televízia Markíza a Hospodárske noviny.