Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Neymar definitívne nenastúpi na prípadné finále MS

Zranený brazílsky futbalista Neymar odlieta z tréningového kempu v Teresopolise Foto: TASR/AP

Brazílske médiá v pondelok informovali, že Neymar by do prípadného finálového duelu zasiahnuť.

Sao Paulo 7. júla (TASR) - Zranený brazílsky futbalista Neymar odmietol špekulácie, že by mohol nastúpiť na finálový zápas majstrovstiev sveta v prípade, ak by doň domáci tím postúpil. Ofenzívny ťahúň "kanárikov" vydal spoločne s predstaviteľmi Brazílskej futbalovej federácie stanovisko, v ktorom uviedol, že určite nebude riskovať zhoršenie zdravotného stavu a ohrozovať svoju ďalšiu kariéru.

Neymar sa zranil vo víťaznom štvrťfinálovom dueli s Kolumbiou (2:1). Na krídelníka FC Barcelona v 87. minúte zozadu naskočil obranca Juan Camilo Zuniga a trafil ho nešetrne kolenom do dolnej časti chrbta. Diagnóza bola pre Brazílčanov krutá - Neymar má zlomený tretí bedrový stavec a čaká ho minimálne štvor- až šesťtýždňová pauza.

Napriek tomu, že futbalovú hviezdu museli z nemocnice prevážať na vozíku, priniesli brazílske médiá v pondelok informácie, podľa ktorých by mohol Neymar do prípadného finálového duelu zasiahnuť. Citovali lekárov z hráčovho bývalého klubu FC Santos, podľa ktorých by bol jeho štart možný v prípade veľkého množstva injekcií tlmiacich bolesť.

Futbalista spoločne s národným zväzom takýto scenár zamietli so slovami, že žiadna špeciálna liečba nie je možná. "Takéto metódy by mohli ohroziť jeho budúcu športovú kariéru," uvádza sa v stanovisku, z ktorého citovala agentúra AP.