Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Futbal

Brazíliu zahalil smútok, T. Silva sa ospravedlnil fanúšikom

Thiago Silva Foto: TASR/AP

Záverečnú prehru niesol ťažko i stredopoliar Oscar a len veľmi ťažko hľadal slová.

Brasilia 13. júla (TASR) - Brazílski futbalisti sa po semifinálovom debakli 1:7 od Nemecka nedokázali revanšovať svojim fanúšikom. V sobotňajšom zápase o bronz podľahli Holandsku 0:3 a "domáci" svetový šampionát tak ukončili na nepopulárnom štvrtom mieste. Oranjes rozhodli o svojom triumfe už v úvodných 16 minútach, keď v 3. minúte otvoril skóre gólom z penalty Robin van Persie a v 16. minúte zvýšil na 2:0 nepokrytý Daley Blind. V nadstavenom čase duelu ešte tretí úder domácim zasadil Georginio Wijnaldum. Po záverečnom hvizde domáci fanúšikovia vypískali "kanárikov", ktorí len ťažko skrývali na tvárach sklamanie. Pred začiatkom MS mali totiž tie najvyššie ambície. Navyše smutným hrdinom sa stal brankár Julio Cesar, ktorý inkasoval na finálových turnajoch jeho 16. a 17. gól, čím prekonal negatívny zápis brankárskeho kolegu Taffarela. Ten lovil na MS loptu spoza vlastného chrbta 15-krát.

Prezidentka Rousseffová poďakovala hráčom Brazílie
Prezidentka hostiteľskej krajiny futbalových MS 2014 Dilma Rousseffová poďakovala hráčom Brazílie.

„My Brazílčania sme síce nezískali trofej, ale usporiadali sme najlepšie majstrovstvá. Vy a brazílsky futbal ste oveľa väčší, ako nejaké výsledky,“ cituje slová hlavy štátu agentúra dpa.

Podľa slov političky zostatnú v pamäti momenty radosti, ktoré umožnil šampionát a ktoré budú hráči Brazílie garantovať na ďalších majstrovstvách.
"Musíme sa fanúšikom ospravedlniť. Na konci nás vypískali, je normálne, že nimi lomcujú takéto pocity. Je to veľmi ťažké," skonštatoval v televíznom interview kapitán Brazílie Thiago Silva. "Po predchádzajúcej prehre 1:7 bol dnešný zápas náročný po psychickej stránke. Musíme sa však pozrieť na to, čo sme robili zle, aby sa rovnaké chyby opäť neopakovali. V takýchto chvíľach si musíme zachovať pokoj. Prehrali sme, sme z toho nešťastní, ale život ide ďalej."

Záverečnú prehru niesol ťažko i stredopoliar Oscar a len veľmi ťažko hľadal slová. "Čo povedať. Prišli sme sem v nádeji, že získame bronz. Nestalo sa tak, nebol to náš deň. Prehrali sme, nič viac sa k tomu nedá povedať. Všetci sme smutní, aj ľudia sú sklamaní, ale snažili sme sa až do konca."

Na pozápasovej tlačovke sa novinári zaujímali aj o budúcnosť trénera Luiza Felipeho Scolariho, ktorý nenadviazal na úspešné vystúpenie tímu z roku 2002. "Kanárici" vtedy pod jeho vedením získali svoj piaty a zatiaľ posledný titul svetových šampiónov. "Rozhodnutie musí spraviť prezident konfederácie," uviedol stroho 65-ročný kormidelník. "Teraz musíme pripraviť správu a vysvetlíme prezidentovi, čo sa stalo. Veci rozanalyzujeme a život pôjde ďalej."