Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Futbal

Anglická Premier League by sa mala opäť rozbehnúť 17. júna

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Premier League by mala opäť odštartovať duelom medzi úradujúcim majstrom Manchestrom City a Arsenalom Londýn.

Londýn 28. mája (TASR) – Anglická futbalová Premier League by sa po pauze zavinenej pandémiou koronavírusu mala opäť rozbehnúť v stredu 17. júna. Na termíne reštartu súťaže sa vo štvrtok zhodli zástupcovia všetkých 20 klubov. Informoval o tom portál bbc.com a správu potvrdilo aj ligové vedenie.

Premier League by mala opäť odštartovať duelom medzi úradujúcim majstrom Manchestrom City a Arsenalom Londýn. Na 17. júna naplánovali aj ďalší dohrávaný súboj Aston Villy so Sheffieldom United. Zápasy 30. kola sa uskutočnia 19. až 21. júna. Všetky stretnutia sa budú hrať bez prítomnosti divákov.

V súvislosti s reštartom sa najskôr skloňoval dátum 12. jún. Ligu prerušili 13. marca, do jej konca zostáva odohrať 92 duelov. FC Liverpool má na čele tabuľky priepastný 25-bodový náskok pred Manchestrom City a na dosah zisk prvého titulu od roku 1990.

Po obnovení spoločných tréningov vykonali v Premier League celkovo 2752 testov na koronavírus, 12 z nich bolo pozitívnych. Hráčov aj zamestnancov budú naďalej testovať dvakrát do týždňa. Počas štvrtej vlny testovania sa počet odobratých vzoriek v jednotlivých kluboch zvýši na 50 až 60. Každý s pozitívnym testom bude musieť ísť do sedemdňovej izolácie.

"Dnes sme sa predbežne dohodli na tom, že reštart Premier League bude 17. júna. Tento dátum však definitívne potvrdíme až vtedy, ak budú splnené všetky bezpečnostné podmienky. Pozitívum pre fanúšikov je, že budú môcť sledovať zvyšných 92 zápasov tejto sezóny, aj keď všetky budú bez prítomnosti divákov na štadiónoch," uviedol na oficiálnom webe súťaže šéf exekutívy Premier League Richard Masters.