Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Futbal

Bývalý anglický reprezentant Downing ukončil kariéru

Na archívnej snímke Stewart Downing. Foto: TASR/AP

Kariéru odštartoval v Middlesbrough, potom si obliekal dresy Aston Villy, FC Liverpool, West Hamu, z ktorého sa vrátil do Middlesbrough a naposledy hral za Blackburn.

Londýn 2. augusta (TASR) - Anglický futbalista Stewart Downing v pondelok ohlásil ukončenie svojej kariéry. Počas dvadsiatich rokov odohral viac ako 700 zápasov.

Kariéru odštartoval v Middlesbrough, potom si obliekal dresy Aston Villy, FC Liverpool, West Hamu, z ktorého sa vrátil do Middlesbrough a naposledy hral za Blackburn. V národnom drese sa predstavil 35-krát.

"Po čase odpočinku a lete strávenom s rodinou som sa rozhodol, že je čas skončiť. Ako dieťa som sníval, že si zahrám v kluboch, do ktorých som sa napokon dostal. Pri pohľade na 35 štartov v anglickom drese cítim hrdosť a zostali mi spomienky na celý život," citovala 35-ročného krídelníka agentúra AFP.

Downing má v zbierke Ligový pohár s Middlesbrough zo sezóny 2003/2004 a o dve sezóny neskôr si zahral aj vo finále Pohára UEFA. Ligový pohár získal aj s Liverpoolom v ročníku 2011/2022.