Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Futbal

Fabio Capello sa bude spovedať ruskému parlamentu

Tréner Ruska Fabio Capello Foto: TASR/AP

Honorárny prezident Ruskej futbalovej únie Vjačeslav Koloskov uviedol, že podobné praktiky sú v zahraničí ojedinelé.

Moskva 17. októbra (TASR) - Tréner ruskej futbalovej reprezentácie Fabio Capello dostal od šéfa výboru Štátnej dumy pre telesnú kultúru, šport a mládež Igora Ananskicha pozvánku do parlamentu.

"Pozval som pána Capella na zasadnutie nášho výboru. Chceli by sme, aby nás informoval o priebehu príprav národného tímu na MS 2018," uviedol Ananskich v rozhovore pre agentúru Itar-TASS. Stretnutie sa má uskutočniť 27. októbra.

Na zasadnutí výboru sa majú prerokovať aj otázky rozvoja infraštruktúry a výstavby štadiónov pre potreby svetového šampionátu, ktorý sa v roku 2018 uskutoční v desiatich ruských mestách.

Honorárny prezident Ruskej futbalovej únie Vjačeslav Koloskov uviedol, že podobné praktiky sú v zahraničí ojedinelé. "Som si istý, že rovnaké pozvanie by Capello v iných krajinách nedostal," povedal Koloskov pre denník Sport Den Za Dnem.

Capello zasadol na lavičku národného tímu v roku 2012, Rusi sa pod jeho vedením prebojovali na MS do Brazílie po 12-ročnej pauze. Hoci sa mužstvo neprebojovalo zo základnej skupiny, Ruská futbalová únia aj tak predĺžila zmluvu so 68-ročným Talianom až do skončenia MS 2018.